Konferenciji “Kompetencije za turizam” su prisustvovali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik Tomislav Đonlić, gradonačelnik Ivica Puljak, pročelnica Ela Žižić, direktor Županijske gospodarske komore Joze Tomaš, direktor TZ Županije Joško Stella, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić, prorektorica UNIST Đurđica Miletić i predstavnici partnera u projektu.

Na konferenciji “Kompetencije za turizam” predstavljene su dosadašnje i buduće aktivnosti uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ravnatelj Ivo Bilić je predstavio projekt “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split” koji kreće s realizacijom tj. izgradnjom potrebne infrastrukture i predviđenih objekata. Ravnatelj je istaknuo da je podizanje učeničkih kompetencija obrazovanja najvažniji cilj jer će nam to u konačnici dati bolji turistički proizvod i veći profit.

Voditeljica promocije strukovnih zanimanja i rada RCK Andrea Bilandžić i voditeljica osiguranja kvalitete Maje Pivčević su predstavile realizirane projektne aktivnosti,  direktorica TZ Split Alijana Vukšić se osvrnula na važnost suradnje s gradom Splitom kao jednom od vodećih turističkih destinacija, a Igor Leben iz hotela Le Meridien Lav govorio je o važnosti projekta Regionalnog centra kompetentnosti za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Splitsko-dalmatinska županija značajno participira u ovom projektu sa gotovo 60 milijuna kuna vlastitih sredstava i prisutni smo u projektu od samog početka. Ono što nas očekuje u naredne dvije godine su značajnije aktivnosti u smislu izgradnje objekta, a osim dogradnje škole niknut će i manji hotel koji će učenicima služiti za praktičnu nastavu. Nama je najvažnije da razina obrazovanja u sektoru turizma bude na najvišoj razini – istaknuo je Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je važnost razvoja ovakvog centra. Grad Split mora postići da turizam bude održiviji, da bude kroz cijelu godinu i da bude motor ostatku ekonomije. Zato je ovo je izuzetno važan projekt u kojem će se cijela škola transformirati i čestitam svim kolegama koji su ga dobili.

      

 

Iz medija:

TV Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Dalmacija online

Dalmatinski portal