Od 26. ožujka do 01. travnja 2023. godine u talijanskom gradu Foligno održana je četvrta i posljednja mobilnost u sklopu Projekta JET. Domaćini ove mobilnosti bili su nastavnici i učenici škole “Instituto tehnico economico F. Scarpellini”. Predstavljena je aplikacija za pametnu kupovinu i digitalni alati vezani za održivost koji se mogu primjenjivati na nastavi različitih područja primjene od društvenih do prirodnih i tehničkih, te izložba fotografija s ciljem prezentiranja do sada realiziranim projektnim ciljevima. Učenici su zajedno složili materijale za objavu u stručnom časopisu na temu “Biomimicry”

Cilj ovog projekta je osvijestiti važnost koju pojedinac ima na okolinu, bilo da se radi o navikama življenja, brizi o prirodnim ljepotama, kulturnoj baštini ili tradicijskim običajima.

Domaćini su uz Foligno u sklopu edukativnih izleta predstavili i gradove Asisi i Spoleto te vinsku regiju ekološke proizvodnje Bevagnia.

U projektu su sudjelovale 4 države: Hrvatska, Mađarska, Italija i Francuska.

Učenici naše škole koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti su: Antonio Stupalo, Petar Abramac, Silvija Tkalec, Lea Matulić i Josipa Katarina Svalina.

Nastavnice u pratnji: Andrea Bilandžić i Ivana Bubrić Buzov.