U suradnji s Petrom Rittermanom iz ribogojilišta Solin i chefom Stipom Šušnjarom iz restorana ArtiČok
stručne učiteljice kuharstva Karmela Lelas i Elena Grassi organizirale su terensku nastavu za učenike 2.e i
2. g razreda, smijera kuhar. Petar je učenike upoznao s principima uzgoja kalifornijske pastrve. Njegova
obitelj već se preko 30 godina bavi uzgojem pastrve, a ovo malo obiteljsko ribogojilište primjer je dobre
prakse uzgoja u skladu s prirodom. Imaju zatvoreni krug uzgoja, što znači da sami svake godine rade
rasplod ikre od ženskih jedinki iz vlastitog ribnjaka. Chef Stipe Šušnjara strastveni je ljubitelj kvalitetne
namirnice pa s obitelji Ritterman surađuje već dugi niz godina. Na njegovim jelovnicima pastrva ima
posebno mjesto; on je suši, dimi, pravi kobasice od dijelova koji mu nisu iskoristivi u drugim jelima. Na
licu mjesta demonstrirao je učenicima filetiranje pastrve te pokazao na koji način je mogu pripremiti
koristeći „konro“ grill. Dao im je da kušaju kobasice od pastrve i mola, njegovu majonezu s tek ubranim
sjemenjem koromača te različite kiseliše. Učenici su od dobijenih namirnica pripremali zalogaje, tacose.