Obavijest:

Poštovani mentori, odgađa se obilazak grada Splita za 13:30 sati.
Mini Bus će čekati ispred hotela za obilazak u 13:30.

Ponedjeljak 27. studenog 2023.

Od 15:00 sati – check in  - hotel Amphora (Šetalište Pavla, Ivana Pavla II 51)

18:00 sati – ždrijebanje i koordinacijski sastanak - Match race (sala Megaroom)

19:00  sati  - večera u hotelu

– slobodno vrijeme, noćenje  -

 

Utorak 28. studenog 2023.

7:00  sati - doručak

9:00 – 11:00 – prvi krug natjecanja „Match race Cocktail“ i „Match race Cooking“

10:00–12:00 – natjecatelji discipline „Match race Tourism“ kreću u obilazak Splita (organizirani prijevoz će ih čekati ispred hotela)

10:00 – 11:00  - Master class „Pravila međunarodnih natjecanja i IBA pravila“, Dragan Todorović, mag. oec.

11:00 – 12:00  - Master class - Kvaliteta proizvoda i usluga u turizmu i ugostiteljstvu- preduvjet održivog razvoja“, Nedo Jančić, dipl.oec.

11:30 sati – objava rezultata prvog eliminacijskog kruga natjecanja

12:00 – 13:00  - Master class „Održivi pristup kuhanju – Zero Waste“, Lorenzo Pervan, bacc.oec.gastronomije

12:30 sati – ručak za sve sudionike natjecanja

14:00 – 16:00 – polufinale natjecanja Match race Cooking i Match race Cocktail

17:00 sati – panel rasprava „Regionalni centri kompetentnosti – jučer, danas, sutra“

19:00  sati  - večera u hotelu

– slobodno vrijeme, noćenje  -

 

Srijeda 29. studenog 2023.

9:00 – 10:00 – finale natjecanja Match race

10:30 – 11:00 – proglašenje pobjednika te svečana dodjela nagrada

11:00 – odlazak sudionika

Cooking

ELEMENT OCIJENJIVANJA BODOVI  UKUPNO

ŠTO SE OCJENJUJE

HIGIJENA 0 1 2 3 Osobna higijena: izgled, uniforma, ružne navike (kušanje prstima, šmrcanje, kihanje...)
HIGIJENA RADNOG PROSTORA 0 1 2 3 Pod, radni stolovi, sudoper, posuđe, pribor, rukovanje i čišćenje namirnica
TEHNOLOGIJA IZRADE JELA 0 1 2 3 Pravilan izbor namirnica, upotreba uređaja i alata, pravilna upotreba namirnica pri izradi jela
KREATIVNOST 0 1 2 3 Složenost pripreme, sklad boja, prezentacija/kompozicija
OKUS I IZGLED 0 1 2 3 Sklad okusa i tekstura
OTPAD I ISKORISTIVOST NAMIRNICA 0 1 2 3 Iskoristivost namirnica i količina otpada nakon izrade jela

Pobjednici natjecanja su:

Nina Serdar i Nenad Konstatinović iz Tima 5

Rezultati trećeg kruga

Tim 1 - 37 bodova

Tim5 - 45 bodova

Rezultati drugog kruga

Tim 1 - 39 bodova

Tim3 - 37 bodova

Tim4 - 28 bodova

Tim 5 - 41 bod

U treći krug natjecanja ulaze timovi: 1 i 5

Rezultati prvog kruga

Tim 1 - 43 boda

Tim 2 - 36 bodova

Tim3 - 41 bod

Tim4 - 50 bodova

Tim 5 - 41 bod

Tim6 - 40 bodova

U drugi krug natjecanja ulaze timovi: 1, 3, 4, 5

MATCH RACE – COOKING

parovi ime rck
1 Lucia Šančić RCK Opatija
1 Nikolina Taraš RCK Split
2 David Benković RCK Pula
2 Toni Repanić RCK Dubrovnik
3 Ivan Mishevski RCK Pula
3 Ante Vidačković RCK Split
4 Doris Borovička RCK Osijek
4 Dominik Lalatović RCK Dubrovnik
5 Nina Serdar RCK Split
5 Nenad Konstatinović RCK Osijek
6 Marina Barić RCK Opatija
6 Katarina Gluić RCK Split

Cocktail  - Izrada barske mješavine

Free cocktail  
Harmonija/skladnost tima 0-3
Kreativnost i inovativnost koktela 0-3
Metoda pravljenja koktela 0-3
Izgled, aroma, ukus 0-5
   
Društvene i interpersonalne vještine  
Komunikacija između tima 0-1
Motivacija natjecatelja 0-1
   
Radne vještine  
Mise en place radnog prostora 0-3
Prezentacija boca 0-2
Baratanje namirnicama i barskim alatima/priborom 0-3
Prolijevanje 0-3
Volumen recepta 0-3
Dekoracija 0-3

 

Cocktail - Izrada dekoracije

Profesionalnost  
Izgled, prikladnost uniforme 0-3
Reaktivnost, stav 0-3
Osobna higijena 0-3
   
Radne vještine  
Mise en place radnog prostora 0-3
Baratanje namirnicama i barskim alatima/priborom 0-3            
Složenost dekoracije 0-3
Dekoracija izgled 0-3
Znanje o proizvodima/pravilno korištenje namirnica 0-3                                  
Vrijeme i efikasnost izrade mdekoracije 0-3
   
Društvene i interpersonalne vještine  
Komunikacija tima 0-2
Motivacija natjecatelja 0-1
   

Rezultati drugog kruga

Tim 1 - 210 bodova

Tim 2 - 252 boda

Tim4 - 253 boda

Tim6 - 263 boda

U drugi treći krug natjecanja ulaze timovi 4 i 6

Rezultati prvog kruga

Tim 1 - 107 bodova

Tim 2 - 102 boda

Tim3 - 91 bod

Tim4 - 102 boda

Tim 5 - 94 boda

Tim6 - 109 bodova

U drugi krug natjecanja ulaze timovi: 1, 2, 4, 6

MATCH RACE – COCKTAIL

parovi ime rck
1 Marko Marasović RCK Dubrovnik
1 Hrvoje Babić RCK Opatija
2 Stijepo Antunica RCK Dubrovnik
2 Ana Jelinčić RCK Split
3 Anja Šakota RCK Osijek
3 Antonija Jukić RCK Split
4 Gabrijel Matijević RCK Osijek
4 Paola-Ska Kolar Šišić RCK Pula
5 Tina Lučić RCK Split
5 Lana Pavlić RCK Pula
6 Marijeta Cecić RCK Split
6 Lirijana Jakšić RCK Opatija

Tourism

ELEMENT OCJENJIVANJA BODOVI UKUPNO ŠTO SE OCJENJUJE
OBRADA ZADANE TEME 1 2 3 4 5 Sadržaj prikladan temi, navedeni elementi UNESCO- vog grada
KREATIVNOST 1 2 3 4 5 Sadržaj je interesantan, kreativno prikazan, zaokuplja pažnju
VJEŠTINA RADA S TEHNOLOGIJOM 1 2 3 4 5 multimedijski sadržaj, slike
PREZENTACIJSKE VJEŠTINE 1 2 3 4 5 sigurnost u nastupu, međusobna interakcija natjecatelja

MATCH RACE – TOURISM

parovi ime rck
1 Rafaela Radi RCK Split
1 Lucija Trpčić RCK Opatija
2 Marta Bašić RCK Split
2 Lucija Tomljanović RCK Pula
3 Leila Trogrlić RCK Split
3 Žana Vukas RCK Dubrovnik
4 Marko Matijević RCK Opatija
4 Roko Mečić RCK Osijek
5 Lucija Majcan RCK Split
5 Noa Milun RCK Dubrovnik
6 Luka Krajinović RCK Osijek
6 Šimun Princip RCK Pula