Obavijest:
Poštovani mentori, odgađa se obilazak grada Splita za 13:30 sati.
Mini Bus će čekati ispred hotela za obilazak u 13:30.
Vrijeme i mjesto održavanja natjecanja
Mjesto održavanja natjecanja je hotel "Amphora" Split.
Vrijeme održavanja natjecanja: 27.11.- 29.11.2023.
Hodogram natjecanja
Ponedjeljak 27. studenog 2023.
Od 15:00 sati – check in - hotel Amphora (Šetalište Pavla, Ivana Pavla II 51)
18:00 sati – ždrijebanje i koordinacijski sastanak - Match race (sala Megaroom)
19:00 sati - večera u hotelu
– slobodno vrijeme, noćenje -
Utorak 28. studenog 2023.
7:00 sati - doručak
9:00 – 11:00 – prvi krug natjecanja „Match race Cocktail“ i „Match race Cooking“
10:00–12:00 – natjecatelji discipline „Match race Tourism“ kreću u obilazak Splita (organizirani prijevoz će ih čekati ispred hotela)
10:00 – 11:00 - Master class „Pravila međunarodnih natjecanja i IBA pravila“, Dragan Todorović, mag. oec.
11:00 – 12:00 - Master class - Kvaliteta proizvoda i usluga u turizmu i ugostiteljstvu- preduvjet održivog razvoja“, Nedo Jančić, dipl.oec.
11:30 sati – objava rezultata prvog eliminacijskog kruga natjecanja
12:00 – 13:00 - Master class „Održivi pristup kuhanju – Zero Waste“, Lorenzo Pervan, bacc.oec.gastronomije
12:30 sati – ručak za sve sudionike natjecanja
14:00 – 16:00 – polufinale natjecanja Match race Cooking i Match race Cocktail
17:00 sati – panel rasprava „Regionalni centri kompetentnosti – jučer, danas, sutra“
19:00 sati - večera u hotelu
– slobodno vrijeme, noćenje -
Srijeda 29. studenog 2023.
9:00 – 10:00 – finale natjecanja Match race
10:30 – 11:00 – proglašenje pobjednika te svečana dodjela nagrada
11:00 – odlazak sudionika
Obavijesti po disciplinama
Cooking
Kriteriji vrednovanja
Cooking
ELEMENT OCIJENJIVANJA | BODOVI UKUPNO |
ŠTO SE OCJENJUJE |
HIGIJENA | 0 1 2 3 | Osobna higijena: izgled, uniforma, ružne navike (kušanje prstima, šmrcanje, kihanje...) |
HIGIJENA RADNOG PROSTORA | 0 1 2 3 | Pod, radni stolovi, sudoper, posuđe, pribor, rukovanje i čišćenje namirnica |
TEHNOLOGIJA IZRADE JELA | 0 1 2 3 | Pravilan izbor namirnica, upotreba uređaja i alata, pravilna upotreba namirnica pri izradi jela |
KREATIVNOST | 0 1 2 3 | Složenost pripreme, sklad boja, prezentacija/kompozicija |
OKUS I IZGLED | 0 1 2 3 | Sklad okusa i tekstura |
OTPAD I ISKORISTIVOST NAMIRNICA | 0 1 2 3 | Iskoristivost namirnica i količina otpada nakon izrade jela |
Ždrijeb
Pobjednici natjecanja su:
Nina Serdar i Nenad Konstatinović iz Tima 5
Rezultati trećeg kruga
Tim 1 - 37 bodova
Tim5 - 45 bodova
Rezultati drugog kruga
Tim 1 - 39 bodova
Tim3 - 37 bodova
Tim4 - 28 bodova
Tim 5 - 41 bod
U treći krug natjecanja ulaze timovi: 1 i 5
Rezultati prvog kruga
Tim 1 - 43 boda
Tim 2 - 36 bodova
Tim3 - 41 bod
Tim4 - 50 bodova
Tim 5 - 41 bod
Tim6 - 40 bodova
U drugi krug natjecanja ulaze timovi: 1, 3, 4, 5
MATCH RACE – COOKING
parovi | ime | rck |
---|---|---|
1 | Lucia Šančić | RCK Opatija |
1 | Nikolina Taraš | RCK Split |
2 | David Benković | RCK Pula |
2 | Toni Repanić | RCK Dubrovnik |
3 | Ivan Mishevski | RCK Pula |
3 | Ante Vidačković | RCK Split |
4 | Doris Borovička | RCK Osijek |
4 | Dominik Lalatović | RCK Dubrovnik |
5 | Nina Serdar | RCK Split |
5 | Nenad Konstatinović | RCK Osijek |
6 | Marina Barić | RCK Opatija |
6 | Katarina Gluić | RCK Split |
Cocktail
Kriteriji vrednovanja
Cocktail - Izrada barske mješavine
Free cocktail | |
Harmonija/skladnost tima | 0-3 |
Kreativnost i inovativnost koktela | 0-3 |
Metoda pravljenja koktela | 0-3 |
Izgled, aroma, ukus | 0-5 |
Društvene i interpersonalne vještine | |
Komunikacija između tima | 0-1 |
Motivacija natjecatelja | 0-1 |
Radne vještine | |
Mise en place radnog prostora | 0-3 |
Prezentacija boca | 0-2 |
Baratanje namirnicama i barskim alatima/priborom | 0-3 |
Prolijevanje | 0-3 |
Volumen recepta | 0-3 |
Dekoracija | 0-3 |
Cocktail - Izrada dekoracije
Profesionalnost | |
Izgled, prikladnost uniforme | 0-3 |
Reaktivnost, stav | 0-3 |
Osobna higijena | 0-3 |
Radne vještine | |
Mise en place radnog prostora | 0-3 |
Baratanje namirnicama i barskim alatima/priborom | 0-3 |
Složenost dekoracije | 0-3 |
Dekoracija izgled | 0-3 |
Znanje o proizvodima/pravilno korištenje namirnica | 0-3 |
Vrijeme i efikasnost izrade mdekoracije | 0-3 |
Društvene i interpersonalne vještine | |
Komunikacija tima | 0-2 |
Motivacija natjecatelja | 0-1 |
Ždrijeb
Rezultati drugog kruga
Tim 1 - 210 bodova
Tim 2 - 252 boda
Tim4 - 253 boda
Tim6 - 263 boda
U drugi treći krug natjecanja ulaze timovi 4 i 6
Rezultati prvog kruga
Tim 1 - 107 bodova
Tim 2 - 102 boda
Tim3 - 91 bod
Tim4 - 102 boda
Tim 5 - 94 boda
Tim6 - 109 bodova
U drugi krug natjecanja ulaze timovi: 1, 2, 4, 6
MATCH RACE – COCKTAIL
parovi | ime | rck |
---|---|---|
1 | Marko Marasović | RCK Dubrovnik |
1 | Hrvoje Babić | RCK Opatija |
2 | Stijepo Antunica | RCK Dubrovnik |
2 | Ana Jelinčić | RCK Split |
3 | Anja Šakota | RCK Osijek |
3 | Antonija Jukić | RCK Split |
4 | Gabrijel Matijević | RCK Osijek |
4 | Paola-Ska Kolar Šišić | RCK Pula |
5 | Tina Lučić | RCK Split |
5 | Lana Pavlić | RCK Pula |
6 | Marijeta Cecić | RCK Split |
6 | Lirijana Jakšić | RCK Opatija |
Tourism
Kriteriji vrednovanja
Tourism
ELEMENT OCJENJIVANJA | BODOVI UKUPNO | ŠTO SE OCJENJUJE |
OBRADA ZADANE TEME | 1 2 3 4 5 | Sadržaj prikladan temi, navedeni elementi UNESCO- vog grada |
KREATIVNOST | 1 2 3 4 5 | Sadržaj je interesantan, kreativno prikazan, zaokuplja pažnju |
VJEŠTINA RADA S TEHNOLOGIJOM | 1 2 3 4 5 | multimedijski sadržaj, slike |
PREZENTACIJSKE VJEŠTINE | 1 2 3 4 5 | sigurnost u nastupu, međusobna interakcija natjecatelja |
Ždrijeb
MATCH RACE – TOURISM
parovi | ime | rck |
---|---|---|
1 | Rafaela Radi | RCK Split |
1 | Lucija Trpčić | RCK Opatija |
2 | Marta Bašić | RCK Split |
2 | Lucija Tomljanović | RCK Pula |
3 | Leila Trogrlić | RCK Split |
3 | Žana Vukas | RCK Dubrovnik |
4 | Marko Matijević | RCK Opatija |
4 | Roko Mečić | RCK Osijek |
5 | Lucija Majcan | RCK Split |
5 | Noa Milun | RCK Dubrovnik |
6 | Luka Krajinović | RCK Osijek |
6 | Šimun Princip | RCK Pula |