UPISI U PRVI RAZRED 2022./2023. ŠK.GOD.

KONTAKT TELEFON: 0913424911, 0913424915

TUŠ-brošura-2023-2024 

Natječaj za upis u 1. razred-2023-24

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u šk.god.2023./2024. elektroničkim putem na mrežnim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole. Od ove školske godine upisujemo novo zanimanje Turistički tehničar/tehničarka destinacije, koje je iskorak u obrazovanju u sektoru turizma i ugostiteljstva. Radi se o potpuno novom zanimanju koje je izradila Turističko-ugostiteljska škola, Split sa svojim partnerima i vrhunskim stručnjacima u području turizma i obrazovanja. Program je moderan, prati suvremene trendove u turizmu, a također daje mogućnost dobre pripreme za državnu matruru, jer su 3 osnovna predmeta zastupljena s brojem sati kao i u općoj gimnaziji.Osim toga i dalje su kroz obvezne module, uz engleski jezik, zastupljena još 2 strana jezika, a kroz izborni modul još i 4. strani jezik. Više u priloženim dokumentima.

Turistički tehničar/tehničarka destinacije razvio se kao odgovor na nove potrebe i tehnologije u turizmu, u sklopu modernizacije strukovnog obrazovanja, oslanjajući se na postojeće zanimanje Hotelijersko – turistički tehničar/tehničarka. Kao i do sada u našoj školi, učenicima će se osigurati stjecanje znanja i vještina iz obvezna tri strana jezika tijekom sve četiri godine obrazovanja, uz mogućnost odabira četvrtog stranog jezika (Španjolski jezik u struci) kao dio izbornog modula u II., III. i IV. razredu.

Učenici se prijavljuju i upisuju u sljedeća zanimanja u našoj školi:

 HTT

TTD
POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR (TES)
POMOĆNI KONOBAR (TES)

Učenici se prijavljuju i upisuju u sljedeća zanimanja u našoj školi:

Početak prijava kandidata u ljetnome upisnom roku u sustav –  29. 5. 2023.

Početak prijava  obrazovnih programa –   28. 6. 2023.
Završetak prijava obrazovnih programa –   7. 7. 2023.

Završetak prigovora na unesene osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju kojih se ostvaruju  dodatna  prava za upis   –  7. 7. 2023.

Brisanje s liste kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete   – 6. 7. 2023.

 

Potrebni dokumenti za upis:

  • upisnica
  • svjedodžba 8.razreda
  • potvrda nadležnog školskog ili obiteljskog liječnika (za zanimanja hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist i konobar)
  • liječnička svjedodžba medicine rada (za zanimanja kuhar, slastičar))
  • uplatnica za povećane troškove obrazovanja
  • ostali dokumenti kojima se dokazuju dodatni bodovi

Zaprimanje upisnica i ostale dokumentacije potrebne za upis može se obaviti osobno na adresi škole ili elektroničkim putem na mail:
upisi.tus@gmail.com u vremenu od 10. – 13. srpnja 2023. godine od 8-13 sati. u prostorijama Industrijske škole Split, na adresi Zrinsko- Frankopanska 40.

Naknada za povećane troškove obrazovanja u iznosu od 30 € može se uplatiti putem internet bankarstva ili u pošti, banci …

Primjer uplatnice za uplatu naknade za povećane troškove obrazovanja nalazi se u priloženim dokumentima

ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024. 
Odluka o upisu učenika raseljenih iz Ukrajine u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024.

pravilnik_o_elementima_i_kriterijima_final

Pravilnik o elementima i kriterijima upisa

Primjer uplatnice