Opće informacije
Hodogram
Turističko-ugostiteljska škola, Split – Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu organizira Regionalno natjecanje World Skills Croatia koje će se 18. , 19. i 20. veljače 2025. godine održati u Turističko-ugostiteljskoj školi, Split. Provest će se 6 natjecanja u znanju i vještinama u sektoru turizma i ugostiteljstva prema sljedećem rasporedu:
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 18. , 19. i 20. veljače 2025.
Mjesto natjecanja: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- 1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
2. Dražen Trogrlić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Turistička destinacija
4. Ivan Romac, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
5. Vedran Bauk, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
8. Nikolina Nikolla, član, koordinator za nabavu namirnica
9. Andrija Krištić, član, koordinator za IT
10. Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
11. Ivana Zekan, administrativni koordinator
Smještaj i boravak
Smještaj i boravak u Splitu nije organiziran za sudionike izvan grada.
Obroci
Svi sudionici (učenici i mentori) će imati jedan obrok
Lokacija
Turističko ugostiteljska škola Split
Kuharstvo
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Kuharstvo
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 18. veljače 2025.
Mjesto natjecanja: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Turistička destinacija
- Ivan Romac, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Vedran Bauk, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Nikolina Nikolla, član, koordinator za nabavu namirnica
- Andrija Krištić, član, koordinator za IT
- Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
- Ivana Zekan, administrativni koordinator
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Kuharstvo:
- Hrvoje Zirojević
- Ivica Katić
- Frano Papić
Namirnice
POPIS NAMIRNICA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU KUHARSTVO
Popis namirnica se nalazi u modelu zadatka
Ocjenjivački listići
Posebni zahtjevi i napomene
Listići za označavanje radnih prostora:
Listići za označavanje učeničkih radova:
oznake radova
Ugostiteljsko posluživanje
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Ugostiteljsko posluživanje
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 18. veljače 2025.
Mjesto natjecanja: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Turistička destinacija
- Ivan Romac, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Vedran Bauk, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Nikolina Nikolla, član, koordinator za nabavu namirnica
- Andrija Krištić, član, koordinator za IT
- Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
- Ivana Zekan, administrativni koordinator
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje:
- Dragan Todorović, nastavnik Ugostiteljskog posluživanja, Srednja škola Bol
- Jure Vojković, barmen
- Tonči Drlje, nastavnik Ugostiteljskog posluživanja, Visoka škola Aspira
Namirnice
TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU
UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE
R. br. | Namirnice | Količina |
Kava u zrnu | 1 kg | |
Votka | 2 l | |
Kahlua liker | 2 l | |
Simple syrup | 2 boce | |
Restoranski stolovi 80*80 cm ili
80*120 cm |
4 | |
Stolice | 8 | |
Stolno rublje | 14 | |
Šalice za espresso i cappuccino | 14 | |
Vrč porculanski ili metalni
5cl 7cl |
2
2 |
|
Shaker boston ili trodijelni | 4 | |
Barska mjerica | 4 | |
Barske pincete | 4 | |
Plitki tanjur | 30 | |
Desertni tanjur | 30 | |
Velika vilica | 40 | |
Veliki nož | 40 | |
Desertna vilica | 30 | |
Desertni nož | 30 | |
Lopatica za slastice | 12 | |
Velika žlica | 20 | |
Aparat za kavu | 1 | |
Mlinac za kavu | 1 | |
Tamper stanica | 1 | |
Kantica za otpad od kave | 1 | |
Krpe za bariste | 14 | |
Barski poslužavnik | 4 | |
Kavanski poslužavnik | 4 | |
Martini čaša 25 - 35 cl | 14 | |
Stolna dekoracija | 4 | |
Ubrus 50*50 | 50 | |
Papirne salvete 15x15 cm | Pakovanje |
Posebni zahtjevi i napomene
- Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Konobar i Turističko-hotelijerski komercijalist
- Natjecatelji ulaze u prostoriju u kojoj nastupaju po redoslijedu ždrijebanja, a nakon toga ostaju u prostoriji do završetka natjecanja
- Po ulasku u prostor natjecanja kontakt učenika i mentora više nije moguć. Za sve izvanredne potrebe komunikacije s mentorom natjecatelj se obvezno najprije obraća prosudbenom povjerenstvu.
Pomoćni kuhar i slastičar
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Pomoćni kuhar i slastičar
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 19. veljače 2025.
Mjesto natjecanja: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Turistička destinacija
- Ivan Romac, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Vedran Bauk, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Nikolina Nikolla, član, koordinator za nabavu namirnica
- Andrija Krištić, član, koordinator za IT
- Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
- Ivana Zekan, administrativni koordinator
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar:
- Ljiljana Kargotić, nastavnica Kuharstva, Srednja škola Wallner
- Miro Katušić, chef, Gastro ribarnica Brač
- Mia Senkić, defektologinja, Turističko-ugostiteljska škola, Split
Namirnice
Posebni zahtjevi i napomene
- Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Pomoćni kuhar i slastičar
- Trebovanje namirnica: do srijede 12. veljače 2025
- Pomocni-kuhar-i-slasticar_WSC_2025_TEHNICKI-OPIS
Slastičar
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Slastičarstvo
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 19. veljače 2025.
Mjesto natjecanja: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Turistička destinacija
- Ivan Romac, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Vedran Bauk, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Nikolina Nikolla, član, koordinator za nabavu namirnica
- Andrija Krištić, član, koordinator za IT
- Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
- Ivana Zekan, administrativni koordinator
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Slastičarstvo:
- Marijela Spaić,Slatka školica, Dubrovnik
- Katarina Vuko, Stari brend, Split
- Đurđa Prgomet, Hotel LeMeridien Lav
Namirnice
5. POPIS NAMIRNICA ZA REGIONALNO NATJECANJE:
1. Pšenično brašno glatko
2. Škrobno brašno
3. Šećer
4. Šećer u prahu
5. Vanilin šećer
6. Mahuna vanilije
7. Jaja
8. Mlijeko
9. Maslac
10. Margarin
11. Ulje
12. Sol
13. Kakao
14. Tamna čokolada
15. Mliječna čokolada
16. Orasi
17. Bademi
18. Kokos
19. Prašak za pecivo
20. Soda bikarbona
Posebni zahtjevi i napomene
- Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Slastičar i Turističko-hotelijerski komercijalist
- Trebovanje namirnica: do srijede 12. veljače 2025
Turistička destinacija
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Turistička destinacija
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 20. veljače 2025.
Mjesto natjecanja: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Turistička destinacija
- Ivan Romac, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Vedran Bauk, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Nikolina Nikolla, član, koordinator za nabavu namirnica
- Andrija Krištić, član, koordinator za IT
- Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
- Ivana Zekan, administrativni koordinator
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Turistička destinacija:
- Mislav Šolić, Spalatum, Split
- Maja Franetović, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije
- Maja Božinović, F-tours
Ocjenjivački listići
Posebni zahtjevi i napomene
- Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Hotelijersko-turistički tehničar i Turističko-hotelijerski komercijalist
![]() |
![]() |
![]() |