https://www.mobilnost.hr/cms_files/2016/02/1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos.jpg

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike i nastavnike da se prijave za sudjelovanje na Erasmus+ Ključna aktivnost 1 mobilnosti koja će se održati u Mariboru, Slovenija. Mobilnost će se održati od 11. veljače do 25. veljače 2024.  Erasmus+ mobilnost je dio projekta koji se vodi pod brojem:

No: 2023-1-HR01-KA121-VET-000143382.

Učenici i nasatavnici će tijekom mobilnosti boraviti u hotelu ‘B&B Hotel Maribor’.Za učenike je rezervirana dvokrevetna soba, dok nastavnici borave u jednokrevetnim sobama.

Hoteli u kojima će učenici obavljati mobilnost su:

– Hotel & Apartments Bolfenk
– Hotel Habakuk
– Hotel Arena

Broj sudionika Erasmus+ mobilnosti je 14 učenika i 2 nastavnika u pratnji.

Broj učenika po zanimanjima:

– 7 učenika zanimanja KUHAR, SLASTIČAR
– 4 učenika zanimanja KONOBAR, TURISTIČKO – HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
– 3 učenika zanimanja HOTELIJERSKO – TURISTIČKI TEHNIČAR   ( po jedan učenik  iz 3A, 3B i 3C ) – može doći do promjena koje će ovisiti isključivo o broju zainteresiranih učenika iz svakog razreda,

Za Eramus+ mobilnost se mogu prijaviti učenici 3-ih RAZREDA HTT i THK ZANIMANJA i 2-ih RAZREDA ZANIMANJA KUHAR, SLASTIČAR, KONOBAR. Rok za prijavu učenika je do Nedjelje 14. siječnja 2024. do 23:00 sata. 

Rok za prijavu nastavnika je do Četvrtka 18. siječnja 2024. do 20:00 sati. 

Link na prijavnicu se nalazi u privitku ove objave. S odabranim sudionicima obaviti će se razgovor na engleskom jeziku kojim će se utvrditi zadovoljava li učenik potrebnu razinu znanja engleskog jezika koja je potrebna za sudjelovanje na Eramus+ mobilnosti.

VAŽNO – prije prijave za mobilnost, pročitati postupak prijave i rokove za projekt koji se nalaze u privitku ove objave!

Obveze učenika koji sudjeluju u projektu biti će:

– redovno pohađanje jezičnih priprema prije odlaska na mobilnost
– redovno pohađanje kulturoloških i organizacijskih priprema prije odlaska na mobilnost
– redovno pohađanje strukovnih priprema prije odlaska na mobilnost
– provesti što kvalitetniju diseminaciju projekta prije i nakon povratka s mobilnosti

Svi troškovi mobilnosti učenika i nastavnika bit će plaćeni iz sredstava projekta.

U slučaju eventualnih nejasnoća prilikom prijave za mobilnost, učenici mogu doći na individualni sastanak s koordinatorom projekta koji će se održati 12. siječnja 2024. od 14:00 do 20:00 u učionicu br. 12 Industrijske škole.

Obveze nastavnika u pratnji su:

– pratnja učenicima na putu od Hrvatske do mjesta održavanja mobilnosti te natrag, i unutar mjesta mobilnosti (do i od lokacije gdje se izvodi strukovno usavršavanje ili kulturološka aktivnost)
– nadzor u mjestu boravka učenika tijekom mobilnosti
– osigurati da svi sudionici izvršavaju svoje obveze sukladno ugovoru o stručnom usavršavanju
– nastavnik u pratnji će osim logistike u svakodnevnim situacijama biti i dio procesa mentoriranja učenika i praćenja njihovog rada, jer će obilaziti učenike na praksi i evidentirati s mentorom zapažanja
– nastavnik će u kasnim poslijepodnevnim satima s učenicima razmatrati stručna zapažanja koja su stekli toga dana i bilježiti dojmove, kako bi mogli prenijet i učenicima i kolegama nastavnicima u Hrvatskoj kada se vrate
– nastavnik će izraditi zajedničke materijale za diseminaciju i sudjelovati u svim oblicima diseminacije projekta
– nastavnik će pomoći koordinatoru projekta u organizaciji i obavljanju kulturoloških, stručnih i jezičnih priprema, sudjelovanje u organizaciji i održavanju sastanka s grupom te roditeljskih sastanka, kreiranju dokumenata i sl.
– nastavnik će pomoći izraditi plan aktivnosti stručne prakse u kontekstu ECVET-a, odnosno odrediti skupove ishoda učenja koji će odgovarati vremenu provedenom na mobilnosti.

Financiranje nastavnika vrši se isključivo iz proračuna projekta u obliku osobne financijske potpore i ne isplaćuju se dnevnice.

https://www.mobilnost.hr/cms_files/2015/06/1434006659_ampeu-logo-hr.jpg

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.

Prijavnica učenici – kliknite za link za prijavu

Prijavnica nastavnici – kliknite za link za prijavu

Postupak prijave u projekt

Rokovi za prijavu na mobilnost Maribor, Slovenija

Pravilnik o izboru učenika i nastavnika za mobilnosti u projektima iz fondova EU