Turističko-ugostiteljska škola, Split, sudjelovala je na 36. godišnjoj konferenciji AEHT-a (Europsko udruženje škola u hotelijerstvu i turizmu) u Vilniusu, Litva od 6. – 11.11.2023. Školu je kroz projekt Erasmus+ za 2023. godinu, Ključna aktivnost 1 u područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji se vodi pod brojem:

No: 2023-1-HR01-KA121-VET-000143382

predstavljalo ukupno 5 sudionika:

nastavnici – Ivana Bubrić Buzov,  učenici –  Helena Perić, Margita Zirojević, Marija Banjan, Lorena Jelović

U tjednu od 6. – 11.11.2023. glavni grad Litve Vilnius postao je domaćin tijekom trajanja konferencije  za preko 800 sudionika iz 24 europske države. Cilj natjecanja je promicanje  vrijednosti EU o multikulturalnosti, uvažavanju različitosti, timskom radu gdje su natjecatelji pokazali svoje  vještine i kompetencije  iz različitih disciplina. Kroz ukupno 11 različitih disciplina natjecali su se timovi sastavljeni od učenika i studenata iz različitih zemalja koji su došli iz turističkih i ugostiteljskih škola diljem Europe da bi pokazali svoja znanja u 11 disciplina:

– Barista, Cocktail, Wine service, Front office, Tourist destination, Decahtlon, Pastry, Restaurant service, Hospitality management, Strategic thinking, Culinary art.

Čestitamo učenicima na izvrsnim rezultatima!

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).