https://www.mobilnost.hr/cms_files/2016/02/1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos.jpg

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike da se prijave za sudjelovanje na Erasmus+ Ključna aktivnost 1 mobilnosti koja će se održati u Sevilli, Španjolska. Mobilnost će se održati od 20. lipnja do 6. srpnja 2024.  Erasmus+ mobilnost je dio projekta koji se vodi pod brojem:

No: 2023-1-HR01-KA121-VET-000143382.

Učenici će tijekom mobilnosti boraviti u smještajnim kapacitetima naše nove partnerske organizacije Euromind.

Broj sudionika Erasmus+ mobilnosti je 13 učenika i 2 nastavnika u pratnji.

Broj učenika po zanimanjima:

– 6 učenika zanimanja KUHAR, SLASTIČAR      (učenici 2E, 2G i 2H razreda)
– 4 učenika zanimanja KONOBAR, TURISTIČKO – HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST       (učenici 2F i 3D razreda)
– 3 učenika zanimanja HOTELIJERSKO – TURISTIČKI TEHNIČAR       (učenici 3A, 3B i 3C razreda)     

Za sva zanimanja može doći do promjena u broju učenika koji će sudjelovati u mobilnosti, a promjene će ovisiti o broju zainteresiranih učenika iz svakog razreda i kapecitetima naših partnera iz Eurominda.

Link na prijavnicu se nalazi u privitku ove objave. Rok za prijavu učenika je do Nedjelje 12. svibnja 2024. do 23:00 sata.

Prijavnica učenici – kliknite za link na prijavu

VAŽNO: Molimo sve zainteresirane učenike da se prijave pravovremeno, jer će sve prijave koje pristignu nakon isteka predviđenog roka biti smatrane nevažećima.

Odabrani sudionici bit će pozvani na test i razgovor na engleskom jeziku kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li potrebnu razinu znanja engleskog jezika potrebnu za sudjelovanje u Erasmus+ mobilnosti. Ukoliko učenik ne zadovolji test i razgovor, neće biti izabran za Erasmus mobilnost.

Obveze učenika koji sudjeluju u projektu biti će:

– redovno pohađanje jezičnih priprema prije odlaska na mobilnost
– redovno pohađanje kulturoloških i organizacijskih priprema prije odlaska na mobilnost
– redovno pohađanje strukovnih priprema prije odlaska na mobilnost
– provesti što kvalitetniju diseminaciju projekta prije i nakon povratka s mobilnosti

 

Uz već postojeći pravilnik o izboru učenika za sudjelovanje u mobilnostima u okviru EU projekata, primijenit će se i dodatna pravila s obzirom na specifične uvjete vremena održavanja Erasmus+ mobilnosti koja započinje dan prije završetka nastave.

Dodatna pravila su:

– Svi učenici koji žele sudjelovati u mobilnosti moraju imati prosječnu ocjenu veću od 2,0 iz svakog predmeta, pri čemu se uzima u obzir prosjek ocjena tekuće školske godine. Rok za ispunjenje ovog uvjeta je 12. svibnja 2024.
– Pri odabiru učenika za mobilnosti u projektima financiranim iz fondova EU uzimaju se u obzir ocjene iz prethodnih razreda. Također će se uzimati i ukupni prosjek ocjena za tekuću školsku godinu te prosjek ocjena iz predmeta koji se boduju prema Pravilniku o izboru učenika za mobilnosti. Prosjek ocjena će biti izračunat zaključno s zadnjim danom prijave, 12. svibnja 2024. Za svaki predmet, aritmetička sredina ocjena u tekućoj godini bit će uzeta u obzir prilikom ocjenjivanja prijava za sudjelovanje u mobilnosti.
– Učenici koji do sada nisu sudjelovali u Erasmus+ mobilnosti bit će prioritetno razmatrani prilikom odabira sudionika mobilnosti.

Svi troškovi mobilnosti bit će plaćeni iz sredstava projekta.

U slučaju eventualnih nejasnoća prilikom prijave za mobilnost, učenici mogu doći na individualni sastanak s koordinatorom projekta koji će se održati 10. svibnja 2024. od 17:15 do 17:55 u zbornici Industrijske škole.

https://www.mobilnost.hr/cms_files/2015/06/1434006659_ampeu-logo-hr.jpgProgram Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

 

Prijavnica učenici – kliknite za link na prijavu

Rokovi za prijavu na mobilnost Sevilla, Španjolska

Pravilnik o izboru učenika za mobilnosti u projektima iz fondova EU

 

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.