Koordinator za Erasmus+ projekte: Andrija Krištić, prof. , realizirao je pripremni posjet u Mariboru, Sloveniji u sklopu projekt Erasmus+ za 2023. godinu, Ključna aktivnost 1 u područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji se vodi pod brojem:

No: 2023-1-HR01-KA121-VET-000143382.

Svrha pripremnog posjeta bila je upoznati kapacitete, sadržaj i način rada našeg novog partnera u projektu mobilnosti, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor zajedno s školskim koordinatorom za Erasmus+ projekte, profesorom Gregom Frangez . Pripremni posjet aktivnost je kojom se želi doprinijeti boljoj pripremi i provedbi projektnih aktivnosti, ali i dodatno se bolje pripremiti za sudjelovanje učenika na mobilnosti.

Pripremni posjet je realiziran u Mariboru, Sloveniji od 27. prosinca 2023. do 29. prosinca 2023. Prilikom posjete partneru, obavile su se sve važne pripreme za mobilnost učenika kao i rezervacija smještajnog kapaciteta ‘B&B Hotel Maribor’ u kojem će naši učenici boraviti za vrijeme trajanja mobilnosti. Jednako tako su se obavili važni razgovori i dogovori radi što bolje pripreme učenika za mobilnost sa predstavnicima i mentorima hotela koji će se brinuti da učenici ostvare planirane aktivnosti i da izvršavaju svoje obveze sukladno ugovoru o stručnom usavršavanju.

Hoteli u kojima će naši učenici raditi su:

– Hotel & Apartments Bolfenk
– Hotel Habakuk
– Hotel Arena

Učenici Turističko ugostiteljske škole Split će od 11. veljače 2024. do 25. veljače 2024. obavljati Erasmus+ mobilnost u trajanju od dva tjedna u Mariboru, Sloveniji. Ukupano će 14 učenika boraviti na mobilnosti u Mariboru, Sloveniji.

Iskustvo stečeno u pripremnom posjetu pokazala su veliku važnost pripremnih posjeta i sastanaka uživo s našim partnerima jer uvelike doprinose kvalitetnijoj pripremi, ali i provedbi same mobilnosti. U prilogu ove objave se nalazi radni program pripremnog sastanka.

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.

 

Radni program pripremnog sastanka – Maribor, Slovenija