Opće informacije
Hodogram
Turističko-ugostiteljska škola, Split – Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu organizira Regionalno natjecanje World Skills Croatia koje će se 16. i 17. ožujka 2022. godine održati na sajmu Gast u Spladium Areni. Provest će se 6 natjecanja u znanju i vještinama u sektoru turizma i ugostiteljstva prema sljedećem rasporedu:
Srijeda, 16. ožujka 2022.
Disciplina: Pomoćni kuhar i slastičar |
||
Vrijeme | Aktivnost | Mjesto |
10:30-10:45 sati | Priprema i ždrijeb | Spaladium Arena-Sajam Gast |
10:45-14:15 sati | Natjecanje | Spaladium Arena-Sajam Gast |
15:00 sati | Proglašenje pobjednika | Spaladium Arena-Sajam Gast |
Disciplina: Slastičarstvo |
||
Vrijeme | Aktivnost | Mjesto |
15:15-15:30 sati | Priprema i ždrijeb | Spaladium Arena-Sajam Gast |
15:30-18:30 sati | Natjecanje | Spaladium Arena-Sajam Gast |
18:45 sati | Proglašenje pobjednika | Spaladium Arena-Sajam Gast |
Disciplina: Poslovanje recepcije hotela |
||
Vrijeme | Aktivnost | Mjesto |
7:30 sati | Dostava zadataka | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
9:00-9:15 sati | Priprema i ždrijeb | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
9:15-14:00 sati | Natjecanje* | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
14:30-15:00 sati | Proglašenje pobjednika | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
*-detaljan raspored natjecanja bit će naknadno objavljen |
Disciplina: Poslovanje turističke agencije |
||
Vrijeme | Aktivnost | Mjesto |
7:30 sati | Dostava zadataka | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
9:00-9:15 sati | Priprema i ždrijeb | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
9:15-15:00 sati | Natjecanje* | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
15:30-16:00 sati | Proglašenje pobjednika | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
*-detaljan raspored natjecanja bit će naknadno objavljen |
18:30-19:00 sati Proglašenje pobjednika Spaladium Arena-Sajam Gast
Četvrtak, 17. ožujka 2022.
Disciplina: Kuharstvo |
||
Vrijeme | Aktivnost | Mjesto |
8:00-8:15 sati | Priprema i ždrijeb** | Spaladium Arena-Sajam Gast |
8:15-12:30 sati
11:15 sati 11:40 sati 12:05 sati |
Natjecanje-1. grupa
Predjelo (Modul 1) Glavno jelo (Modul 2) Desert (Modul3) |
Spaladium Arena-Sajam Gast |
12:30-13:45 sati | Pauza i priprema | Spaladium Arena-Sajam Gast |
13:45-18:00 sati
16:45 sati 17:10 sati 17:35 sati |
Natjecanje-2. grupa
Predjelo (Modul 1) Glavno jelo (Modul 2) Desert (Modul3) |
Spaladium Arena-Sajam Gast |
18:30-19:00 sati | Proglašenje pobjednika | Spaladium Arena-Sajam Gast |
**-Ždrijeb će se unaprijed obavit i bit će objavljen zbog prometnih razloga i na traženje pojedinih škola (otoci, druge županije,…)
Disciplina: Ugostiteljsko posluživanje |
||
Vrijeme | Aktivnost | Mjesto |
10:15-10:30 sati | Priprema i ždrijeb | Spaladium Arena-Sajam Gast |
10:30-18:30 sati | Natjecanje | Spaladium Arena-Sajam Gast |
18:30-19:00 sati | Proglašenje pobjednika | Spaladium Arena-Sajam Gast |
Organizacijski odbor
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. i 17. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
- Andrija Krištić, član, koordinator za IT
- Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
- Ivana Zekan, administrativni koordinator
Smještaj i boravak
Smještaj i boravak u Splitu nije organiziran za sudionike izvan grada.
Obroci
Svi sudionici (učenici i mentori) će imati jedan obrok
Lokacija
Turističko ugostiteljska škola Split
Spaladium Arena
Pomoćni kuhar i slastičar
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Pomoćni kuhar i slastičar
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar:
- Ljiljana Kargotić, nastavnica Kuharstva, Srednja škola Wallner
- Miro Katušić, chef, Gastro ribarnica Brač
- Mia Senkić, defektologinja, Turističko-ugostiteljska škola, Split
Namirnice
TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU
POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR
VRSTA ROBE | JEDINIČNA MJERA | KOLIČINA |
Piletina 1 cijeli komad | kom | 6 |
Mrkva | kg | 5 |
Celer korijen | kg | 1 |
Peršin korijen i list | kg | 1 |
Luk | kg | 2 |
Češnjak | kg | 0,50 |
Rajčica | kg | 3 |
Sol sitna | kg | 1 |
Sol krupna | kg | 1 |
Papar crni mljeveni | kg | 0,10 |
Papar crni u zrnu | kg | 0,10 |
Jaja | kom | 40 |
Brašno | kg | 4 |
Škrobno brašno | kg | 0,50 |
Limun | kg | 5 |
Maslac | kg | 1,50 |
Kiselo vrhnje | kom | 6 |
Vrhnje za kuhanje | l | 3 |
Ulje | l | 3 |
Bosiljak | kg | 0,10 |
Menta | kg | 0,10 |
Ružmarin | kg | 0,10 |
Peršin | kg |
Slastičar
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Slastičarstvo
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Slastičarstvo:
- Tereza Alabanda, nastavnica Slastičarstva, Srednja škola Wallner
- Dragana Juričko, nastavnica, Visoka škola Aspira
- Đurđa Prgomet, Hotel LeMeridien Lav
Namirnice
TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU SLASTIČAR
VRSTA ROBE | JEDINIČNA MJERA | KOLIČINA |
Pšenično brašno glatko | kg | 5 |
Pšenično brašno oštro | kg | 5 |
Škrobno brašno | kg | 1 |
Šećer | kg | 5 |
Šećer u prahu | kg | 3 |
Vanilin šećer | kg | 0,25 |
Smeđi šećer | kg | 4 |
Jaja | kom | 50 |
Mlijeko | l | 10 |
Kondenzirano mlijeko | l | 2 |
Mlijeko u prahu | kg | 1 |
Slatko vrhnje mliječno | l | 5 |
Maslac | kg | 1,5 |
Margarin | kg | 1 |
Ulje | l | 3 |
Čokolada tamna | kg | 2,5 |
Čokolada bijela | kg | 2,5 |
Želatina mljevena i u listićima | kg | 0,5 |
Mak plavi | kg | 4 |
Višnje smrznute | kg | 3 |
Višnje kompot 4 staklenke | kg | 3 |
Maraskino | l | 1 |
Rum | l | 1 |
Sol | kg | 1 |
Rang lista
Redni br. | Ime i prezime | Škola | Bodovi | |
1. | Lorena Marin | Privatna srednja škola Wallner | 23,67 | |
2. | Laura Škaro | Turističko ugostiteljska škola, Split | 25,00 | |
3. | Petar Marić | Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića | 37,33 | |
4. | Mia Danica Šeparović | Srednja škola Petra Šegedina | 33,67 | |
5. | Antonio Marić |
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik | 18,67 |
Poslovanje recepcije hotela
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Poslovanje recepcije hotela
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Poslovanje recepcije hotela:
- Miranda Matković, Turističko-ugostiteljska škola, Split
- Nikša Grabovac, Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik
- Nena Bubić, hotel RadissonBlu
Ocjenjivački listići
Posebni zahtjevi i napomene
- Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Hotelijersko-turistički tehničar i Turističko-hotelijerski komercijalist
- Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022
Rang lista
WorldSkills Croatia – Poslovanje recepcije hotela regija 3 |
||||
Poredak |
Ime | Prezime |
Škola |
Bodovi |
1 |
Marijana | Đuka | Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik |
50,50 |
2 |
Laura | Jelača | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
43,00 |
3 |
Petra | Bulić | Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića |
40,67 |
4 |
David | Sartori | Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin |
37,00 |
5 |
Lucija | Meštrović | Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Zadar |
36,00 |
6 |
Nina | Tudić | Turističko-ugostiteljska škola Šibenik |
35,50 |
7 |
Antonella | Bukovac | Srednja škola Antun Matijašević - Karamaneo |
28,83 |
Poslovanje turističke agencije
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Poslovanje turističke agencije
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Poslovanje turističke agencije:
- Martin Modrić, Turističko-ugostiteljska škola, Split
- Anita Čobanov, Turističko-ugostiteljska škola, Šibenik
- Maja Božinović, F-tours
Ocjenjivački listići
Posebni zahtjevi i napomene
- Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Hotelijersko-turistički tehničar i Turističko-hotelijerski komercijalist
- Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022
Rang lista
WorldSkills Croatia – Poslovanje turističke agencije regija 3 |
||||
Poredak |
Ime | Prezime |
Škola |
Bodovi |
1 |
Ivana | Menalo | Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik |
36,83 |
2 |
ANTONIJA | MRŠIĆ | Turističko-ugostiteljska škola, Split |
35,83 |
3 |
Dora | Matos | Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin |
28,16 |
4 |
Laura | Mičić | Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Zadar |
28,00 |
5 |
Paul | Mravičić | Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića |
27,99 |
Kuharstvo
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Kuharstvo
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Kuharstvo:
- Hrvoje Zirojević, chef, Restoran Dvor
- Nikša Boban, nastavnik Kuharstva, Visoka škola Aspira
- Toni Miloš, chef, Martinis Marchi Heritage Hotel
Namirnice
TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU
KUHARSTVO
VRSTA ROBE | JEDINIČNA MJERA | KOLIČINA |
Orzo (ječam) | Kg | 8 |
Grašak | Kg | 8 |
Crvena svježa paprika | Kg | 5 |
Mrkva | Kg | 6 |
Tikvica | Kg | 8 |
Gljive | Kg | 6 |
Rajčica | Kg | 6 |
Pačja prsa | Kg | 10 |
Crveni kupus | Kg | 7 |
Riža | Kg | 7 |
Jabuke | Kg | 12 |
ZAJEDNIČKE NAMIRNICE (STOL): | ||
Gustin | Kg | 2 |
Lisnato tijesto | Kom | 3 |
Kore za savijaču | Kom | 3 |
Brašno glatko tip 550 | kg | 12 |
Brašno oštro | kg | 12 |
Marmelada marelica | kg | 5 |
Pekmez od šljiva | Kg | 5 |
Šećer | Kg | 10 |
Vanilin Šećer | Kg | 2 |
Prašak za pecivo | Kg | 2 |
Korica naranče | Kg | 8 |
Korica limuna | Kg | 8 |
Ekstrakt vanilije | L | 0,20 |
Burbon Šećer | Kg | 0,20 |
Šećer u prahu | Kg | 6 |
Smeđi šećer | Kg | 7 |
Orah cijeli | Kg | 4 |
Badem cijeli | Kg | 5 |
Čokolada bijela | Kg | 5 |
Čokolada crna | Kg | 5 |
Kakao | Kg | 0,50 |
Vanilija mahuna | Kom | 8 |
Zvjezdasti anis kesica | Kom | 5 |
Med | Kg | 4 |
Grožđice sušene | Kg | 1 |
Višnje kompot ili smrznute | Kg | 2 ili 3 |
Jaja | Kom | 120 |
Crne masline | Kg | 2 |
Zelene masline | Kg | 2 |
Kiseli krastavci | Kg | 2 |
Ugostiteljsko posluživanje
Organizacijsko povjerenstvo
Natjecanje World Skills Croatia
Sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Natjecanje: Ugostiteljsko posluživanje
Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split
Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.
Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split
Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:
- Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
- Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
- Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
- Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
- Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
- Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
- Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
- Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
- Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje:
- Ivica Bobeta, Hotel LeMeridien Lav
- Tonči Drlje, nastavnik Ugostiteljskog posluživanja, Visoka škola Aspira
- Dragan Todorović, nastavnik Ugostiteljskog posluživanja, Srednja škola Wallner
Namirnice
TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU
UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE
VRSTA ROBE | JEDINIČNA MJERA | KOLIČINA |
Brašno tip 550 | kg | 3 |
Jaja | kom | 10 |
Mlijeko | l | 2 |
Sol | kg | 1 |
Mineralna voda 0,75 | kom | 24 |
Obična voda 0,75 | kom | 24 |
Coca – Cola 1l | kom | 12 |
Fanta 1l | kom | 6 |
Sok od naranče (100%) 1l | kom | 12 |
Maslac 250g | kom | 5 |
Mljeveni orah 250g | kom | 5 |
Naranča | kg | 10 |
Limun | kg | 4 |
Slatko tekuće vrhnje | l | 2 |
Kristal šećer | kg | 3 |
Brandy | l | 3 |
Maraschino | l | 3 |
Ulje suncokretovo | l | 2 |
Sok od limuna (Pfanner) | l | 2 |
Plastične čaše od 2 dcl | kom | 100 |
Papirnate čaše od 2 dcl | kom | 100 |
Grand Marinier | kom | 2 |
Zdjelice Plastične tanke za mjerenje normativa | kom | 50 |
Papirnate salvete 40x40 bijele | kom | 100 |
Papirnate miljetiće za postavne tanjure 30cm | kom | 50 |
Papirnate salvete male bijele | kom | 100 |
Papirnati podlošci za barske poslužavnike | kom | 20 |
Cvjetni aranžman za vazicu | kom | 2 |
Sredstva za pranje (spužve, arf, detergent, vilede) | ||
Boca s plinom (napuniti) | ||
Uredski pribor: | ||
Podložak za A4 papir | kom | 5 |
Olovke, kemijske | ||
Ocjenjivačke listiće |