Turističko-ugostiteljska škola, Split – Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu organizira Regionalno natjecanje World Skills Croatia koje će se 16. i 17. ožujka 2022. godine održati na sajmu Gast u Spladium Areni. Provest će se 6 natjecanja u znanju i vještinama  u sektoru turizma i ugostiteljstva prema sljedećem rasporedu:

Disciplina: Pomoćni kuhar i slastičar

Vrijeme Aktivnost Mjesto
10:30-10:45 sati Priprema i ždrijeb Spaladium Arena-Sajam Gast
10:45-14:15 sati Natjecanje Spaladium Arena-Sajam Gast
15:00 sati Proglašenje pobjednika Spaladium Arena-Sajam Gast

Disciplina: Slastičarstvo

Vrijeme Aktivnost Mjesto
15:15-15:30 sati Priprema i ždrijeb Spaladium Arena-Sajam Gast
15:30-18:30 sati Natjecanje Spaladium Arena-Sajam Gast
18:45 sati Proglašenje pobjednika Spaladium Arena-Sajam Gast

Disciplina: Poslovanje recepcije hotela

Vrijeme Aktivnost Mjesto
7:30 sati Dostava zadataka Turističko-ugostiteljska škola, Split
9:00-9:15 sati Priprema i ždrijeb Turističko-ugostiteljska škola, Split
9:15-14:00 sati Natjecanje* Turističko-ugostiteljska škola, Split
14:30-15:00 sati Proglašenje pobjednika Turističko-ugostiteljska škola, Split
*-detaljan raspored natjecanja bit će naknadno objavljen

Disciplina: Poslovanje turističke agencije

Vrijeme Aktivnost Mjesto
7:30 sati Dostava zadataka Turističko-ugostiteljska škola, Split
9:00-9:15 sati Priprema i ždrijeb Turističko-ugostiteljska škola, Split
9:15-15:00 sati Natjecanje* Turističko-ugostiteljska škola, Split
15:30-16:00 sati Proglašenje pobjednika Turističko-ugostiteljska škola, Split
*-detaljan raspored natjecanja bit će naknadno objavljen

18:30-19:00 sati Proglašenje pobjednika Spaladium Arena-Sajam Gast

Disciplina: Kuharstvo

Vrijeme Aktivnost Mjesto
8:00-8:15 sati Priprema i ždrijeb** Spaladium Arena-Sajam Gast
8:15-12:30 sati

11:15  sati

11:40 sati

12:05 sati

Natjecanje-1. grupa

Predjelo (Modul 1)

Glavno jelo (Modul 2)

Desert (Modul3)

Spaladium Arena-Sajam Gast
12:30-13:45 sati Pauza i priprema Spaladium Arena-Sajam Gast
13:45-18:00 sati

16:45 sati

17:10 sati

17:35 sati

Natjecanje-2. grupa

Predjelo (Modul 1)

Glavno jelo (Modul 2)

Desert (Modul3)

Spaladium Arena-Sajam Gast
18:30-19:00 sati Proglašenje pobjednika Spaladium Arena-Sajam Gast

**-Ždrijeb će se unaprijed obavit i bit će objavljen zbog prometnih razloga i na traženje pojedinih škola (otoci, druge županije,…)

Disciplina: Ugostiteljsko posluživanje

Vrijeme Aktivnost Mjesto
10:15-10:30 sati Priprema i ždrijeb Spaladium Arena-Sajam Gast
10:30-18:30 sati Natjecanje Spaladium Arena-Sajam Gast
18:30-19:00 sati Proglašenje pobjednika Spaladium Arena-Sajam Gast

Organizacijski odbor

Natjecanje World Skills Croatia

 

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. i 17. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

 

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica
  10. Andrija Krištić, član, koordinator za IT
  11. Kristijana Paskvali, član, koordinator za web
  12. Ivana Zekan, administrativni koordinator

 

Smještaj i boravak u Splitu nije organiziran za sudionike izvan grada.

Svi sudionici (učenici i mentori) će imati jedan obrok

Turističko ugostiteljska škola Split

Spaladium Arena

Natjecanje World Skills Croatia

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Natjecanje: Pomoćni kuhar i slastičar

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica

 

Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar:

  1. Ljiljana Kargotić, nastavnica Kuharstva, Srednja škola Wallner
  2. Miro Katušić, chef, Gastro ribarnica Brač
  3. Mia Senkić, defektologinja, Turističko-ugostiteljska škola, Split

TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU

POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR

 

VRSTA ROBE JEDINIČNA MJERA KOLIČINA
Piletina 1 cijeli komad kom 6
Mrkva kg 5
Celer korijen kg 1
Peršin korijen i list kg 1
Luk kg 2
Češnjak kg 0,50
Rajčica kg 3
Sol sitna kg 1
Sol krupna kg 1
Papar crni mljeveni kg 0,10
Papar crni u zrnu kg 0,10
Jaja kom 40
Brašno kg 4
Škrobno brašno kg 0,50
Limun kg 5
Maslac kg 1,50
Kiselo vrhnje kom 6
Vrhnje za kuhanje l 3
Ulje l 3
Bosiljak kg 0,10
Menta kg 0,10
Ružmarin kg 0,10
Peršin kg  

  • Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Pomoćni kuhar i slastičar
  • Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022

Natjecanje World Skills Croatia

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Natjecanje: Slastičarstvo

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica

Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Slastičarstvo:

  1. Tereza Alabanda, nastavnica Slastičarstva, Srednja škola Wallner
  2. Dragana Juričko, nastavnica, Visoka škola Aspira
  3. Đurđa Prgomet, Hotel LeMeridien Lav

TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU SLASTIČAR

VRSTA ROBE JEDINIČNA MJERA KOLIČINA
Pšenično brašno glatko kg 5
Pšenično brašno oštro kg 5
Škrobno brašno kg 1
Šećer kg 5
Šećer u prahu kg 3
Vanilin šećer kg 0,25
Smeđi šećer kg 4
Jaja kom 50
Mlijeko l 10
Kondenzirano mlijeko l 2
Mlijeko u prahu kg 1
Slatko vrhnje mliječno l 5
Maslac kg 1,5
Margarin kg 1
Ulje l 3
Čokolada tamna kg 2,5
Čokolada bijela kg 2,5
Želatina mljevena i u listićima kg 0,5
Mak plavi kg 4
Višnje smrznute kg 3
Višnje kompot 4 staklenke kg 3
Maraskino l 1
Rum l 1
Sol kg 1

  • Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Slastičar i Turističko-hotelijerski komercijalist
  • Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022

Redni br. Ime i prezime Škola Bodovi
1. Lorena Marin Privatna srednja škola Wallner  23,67
2. Laura Škaro Turističko ugostiteljska škola, Split  25,00
3. Petar Marić Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića 37,33
4. Mia Danica Šeparović Srednja škola Petra Šegedina  33,67
5. Antonio Marić
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik  18,67

 

WorldSkills -Slastičarstvo - REZULTATI (Rang lista)

Natjecanje World Skills Croatia

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Natjecanje: Poslovanje recepcije hotela

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica

Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Poslovanje recepcije hotela:

  1. Miranda Matković, Turističko-ugostiteljska škola, Split
  2. Nikša Grabovac, Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik
  3. Nena Bubić, hotel RadissonBlu

  • Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Hotelijersko-turistički tehničar i Turističko-hotelijerski komercijalist
  • Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022

WorldSkills Croatia – Poslovanje recepcije hotela regija 3

Poredak

Ime Prezime

Škola

Bodovi

1

Marijana Đuka Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

50,50

2

Laura Jelača Turističko-ugostiteljska škola, Split

43,00

3

Petra Bulić Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića

40,67

4

David Sartori Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin

37,00

5

Lucija Meštrović Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Zadar

36,00

6

Nina Tudić Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

35,50

7

Antonella Bukovac Srednja škola Antun Matijašević - Karamaneo

28,83

WorldSkills

Natjecanje World Skills Croatia

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Natjecanje: Poslovanje turističke agencije

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica

Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Poslovanje turističke agencije:

  1. Martin Modrić, Turističko-ugostiteljska škola, Split
  2. Anita Čobanov, Turističko-ugostiteljska škola, Šibenik
  3. Maja Božinović, F-tours

  • Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Hotelijersko-turistički tehničar i Turističko-hotelijerski komercijalist
  • Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022

WorldSkills Croatia – Poslovanje turističke agencije regija 3

Poredak

Ime Prezime

Škola

Bodovi

1

Ivana Menalo Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

36,83

2

ANTONIJA MRŠIĆ Turističko-ugostiteljska škola, Split

35,83

3

Dora Matos Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin

28,16

4

Laura Mičić Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Zadar

28,00

5

Paul Mravičić Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića

27,99

WorldSkills

Natjecanje World Skills Croatia

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Natjecanje: Kuharstvo

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica

Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Kuharstvo:

  1. Hrvoje Zirojević, chef, Restoran Dvor
  2. Nikša Boban, nastavnik Kuharstva, Visoka škola Aspira
  3. Toni Miloš, chef, Martinis Marchi Heritage Hotel

TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU

KUHARSTVO

 

VRSTA ROBE JEDINIČNA MJERA KOLIČINA
Orzo (ječam) Kg 8
Grašak Kg 8
Crvena svježa paprika Kg 5
Mrkva Kg 6
Tikvica Kg 8
Gljive Kg 6
Rajčica Kg 6
Pačja prsa Kg 10
Crveni kupus Kg 7
Riža Kg 7
Jabuke Kg 12
ZAJEDNIČKE NAMIRNICE (STOL):
Gustin Kg 2
Lisnato tijesto Kom 3
Kore za savijaču Kom 3
Brašno glatko tip 550 kg 12
Brašno oštro kg 12
Marmelada marelica kg 5
Pekmez od šljiva Kg 5
Šećer Kg 10
Vanilin Šećer Kg 2
Prašak za pecivo Kg 2
Korica naranče Kg 8
Korica limuna Kg 8
Ekstrakt vanilije L 0,20
Burbon Šećer Kg 0,20
Šećer u prahu Kg 6
Smeđi šećer Kg 7
Orah cijeli Kg 4
Badem cijeli Kg 5
Čokolada bijela Kg 5
Čokolada crna Kg 5
Kakao Kg 0,50
Vanilija mahuna Kom 8
Zvjezdasti anis kesica Kom 5
Med Kg 4
Grožđice sušene Kg 1
Višnje kompot ili smrznute Kg 2 ili 3
Jaja Kom 120
Crne masline Kg 2
Zelene masline Kg 2
Kiseli krastavci Kg 2

 

 

  • Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Kuhar i Turističko-hotelijerski komercijalist
  • Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022

Natjecanje World Skills Croatia

Sektor: Turizam i ugostiteljstvo

Natjecanje: Ugostiteljsko posluživanje

Domaćin: Turističko-ugostiteljska škola, Split

Datum natjecanja: 16. ožujka 2022.

Mjesto natjecanja: Sajam Gast (Spaladium Arena)/Turističko-ugostiteljska škola, Split

Organizacijsko povjerenstvo WS Croatia natjecanja:

  1. Ivo Bilić, predsjednik Povjerenstva
  2. Slaven Škrabić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje recepcije hotela
  3. Andrea Bilandžić, član, koordinator za natjecanje Poslovanje turističke agencije
  4. Smiljka Ivakić, član, koordinator za natjecanje Kuharstvo
  5. Darijo Žaja, član, koordinator za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje
  6. Cvita Lolić, član, koordinator za natjecanje Slastičarstvo
  7. Nikša Topić, član, koordinator za natjecanje Pomoćni kuhar i slastičar
  8. Andro Ban, član, koordinator za opremu i uređaje
  9. Karmela Lelas, član, koordinator za nabavu namirnica

Prosudbeno povjerenstvo za natjecanje Ugostiteljsko posluživanje:

  1. Ivica Bobeta, Hotel LeMeridien Lav
  2. Tonči Drlje, nastavnik Ugostiteljskog posluživanja, Visoka škola Aspira
  3. Dragan Todorović, nastavnik Ugostiteljskog posluživanja, Srednja škola Wallner

TREBOVANJE ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

 

VRSTA ROBE JEDINIČNA MJERA KOLIČINA
Brašno tip 550 kg 3
Jaja kom 10
Mlijeko l 2
Sol kg 1
Mineralna voda 0,75 kom 24
Obična voda 0,75 kom 24
Coca – Cola 1l kom 12
Fanta 1l kom 6
Sok od naranče (100%) 1l kom 12
Maslac 250g kom 5
Mljeveni orah 250g kom 5
Naranča kg 10
Limun kg 4
Slatko tekuće vrhnje l 2
Kristal šećer kg 3
Brandy l 3
Maraschino l 3
Ulje suncokretovo l 2
Sok od limuna (Pfanner) l 2
Plastične čaše od 2 dcl kom 100
Papirnate čaše od 2 dcl kom 100
Grand Marinier kom 2
Zdjelice Plastične tanke za mjerenje normativa kom 50
Papirnate salvete 40x40 bijele kom 100
Papirnate miljetiće za postavne tanjure 30cm kom 50
Papirnate salvete male bijele kom 100
Papirnati podlošci za barske poslužavnike kom 20
Cvjetni aranžman za vazicu kom 2
Sredstva za pranje (spužve, arf, detergent, vilede)
Boca s plinom (napuniti)
Uredski pribor:
Podložak za A4 papir kom 5
Olovke, kemijske
Ocjenjivačke listiće

 

 

  • Natjecatelji mogu biti iz zanimanja: Konobar i Turističko-hotelijerski komercijalist
  • Trebovanje namirnica: do utorka 8. ožujka 2022

ASOO