Turističko-ugostiteljska škola, Split, sudjelovala je na 35. godišnjoj konferenciji AEHT-a (Europsko udruženje škola u hotelijerstvu i turizmu) u Sennigaliji, Italija od 17. – 21.10.2022. Školu je kroz projekt Erasmus+ za 2022. godinu, Ključna aktivnost 1 u područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji se vodi pod brojem:

2022-1-HR01-KA121-VET-000060772

predstavljalo ukupno 5 sudionika:

nastavnik – Vedran Bauk

učenici – Antoni Čović, Lea Matulić, Filip Brdar i Stipe Marinović,

Tijekom trajanja konferencije odvijalo se 10 različitih natjecanja kroz koja se promiču vrijednosti EU o multikulturalnosti, uvažavanju različitosti, timskom radu pa su tako u svim natjecanjima sudjelovali timovi sastavljeni od učenika i studenata iz različitih zemalja.

U tjednu od 17. -21.10.2022. talijanski grad na obalama Jadranskog mora Sennigalia bio je domaćin za više od 700 učenika i njihovih mentora koji su došli iz turističkih i ugostiteljskih škola diljem Europe da bi pokazali svoja znanja u 11 disciplina: Barista, Cocktail, Wine service, Front office, Tourist destination, Decahtlon, Pastry, Restaurant service, Hospitality management, Strategic thinking, Culinary art. Naš učenik,  Antoni Čović je pod mentorstvom nastavnika Vedrana Bauka osvojio brončanu medalju u disciplini Wine service.

Čestitamo učenicima na izvrsnim rezultatima!

 

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).