Agencija za mobilnost i programe EU, u sklopu Erasmus akreditacije prihvatila je projektni prijedlog Turističko ugostiteljske škole Split u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2022. godinu, Ključna aktivnost 1 u područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji se vodi pod brojem 2022-1-HR01-KA121-VET-000060772 i odobrila financijsku potporu u iznosu od 156.538,00 EUR.

Vrijeme provedbe projekta je od 1. lipnja 2022. do 31. kolovoza 2023.

Broj sudionika projekta je 40 učenika i 18 nastavnika.

Ciljevi projekta:

  • unapređenje stručnih kompetencija učenika kroz sudjelovanje u projektima mobilnosti kako bi poboljšali svoju zapošljivost i doprinijeli internacionalizaciji strukovnog obrazovanja,
  • stjecanje novih znanja i vještina strukovnih nastavnika kroz sudjelovanje u projektima mobilnosti.

U sklopu projekta planirane su mobilnosti za 35 učenika u trajanju po tri tjedna s četiri nastavnika u pratnji, 5 učenika za međunarodno natjecanje u pratnji jednog nastavnika i 14 mobilnosti strukovnih nastavnika (job-shadowing) u trajanju od tjedan dana.

Svi troškovi mobilnosti učenika i nastavnika bit će plaćeni iz sredstava projekta.

Sve informacije u vezi prijava za sudjelovanje u projektu bit će objavljene na web stranici škole te na školskim društvenim mrežama. Pozivamo sve zainteresirane učenike da prate objave i prijave se pravovremeno za sudjelovanje.

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Obavijest o rezultatima

Tim za provedbu projekta

Povjerenstvo za odabir učenika i nastavnika

Postupak prijave u projekt