U okviru planiranih stručnih usavršavanja kroz prisustvovanje edukacijama i radionicama eminentnih europskih organizacija i odlaska na individualna usavršavanja kroz stručni rad, Turističko – ugostiteljska škola Split, kao Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, uspostavila je suradnju sa partnerima iz Basque Culinary Centra u okviru koje su Andro Ban – stručni nastavnik iz područja ugostiteljskog posluživanja i Ante Papić – stručni nastavnik iz područja kuharstva boravili u periodu od 28.06.2021. do 11.07.2021. u San Sebastianu u Španjolskoj. Partneri iz Basque Culinary Centra su im, u suradnji sa eminentnim hotelima, organizirali individualno usavršavanje uz rad kao i pohađanje stručnih radionica iz područja Culinary art, Restaurant service i Pastry. Teme koje su se obrađivale na radionicama su: Moderne tehnike izrade koktela; alkohol, pivo; rad kod stola gosta; kava i sistemi rada kavana; vina i uparivanje sa hranom; Pastry, Showcooking, Winery visit and tasting, Smoke and Salty Techniques, Bakery i Fermentations.
Po završetku stručnih usavršavanja nastavnici su, osim novih saznanja, sa sobom ponijeli zasluženi certifikat o provedenom usavršavanju.