OBRAZOVANJE ODRASLIH U
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI, SPLIT
Poštovani polaznici,
Referada obrazovanja odraslih nalazi se na privremenoj adresi
A.G.Matoša 56- Tehnološki park ( 2. kat )
sve informacije ili dogovor za sastanak u uredu Voditeljice obrazovanja odraslih možete pitati putem e-maila tus.obrazovanjeodraslih@gmail.com ili na br.mobitela 091/ 211 15 82
O školi i obrazovanju odraslih
Turističko-ugostiteljske škole, Split je ustanova koja ima pedesetogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, uvjerljivo najdulje od svih ostalih ustanova koje se bave tom djelatnošću.
Mi smo specijalizirani za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje polaznika u sektoru turizma i ugostiteljstva, imamo odlično opremljene kabinete kuharstva, ugostiteljskog posluživanja, ekonomske grupe predmeta i stranih jezika, a što je najvažnije vrstan stručni kadar koji desetljećima potvrđuje svoja znanja i kompetencije osvojenim brojnim prvim nagradama na svim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, garantira individualan pristup polaznicima te obrazovanje u perspektivnim zanimanjima u skladu sa svjetskim trendovima i standardima koji osiguravaju kompetencije za rad u elitnim turističkim objektima.
Sve nam to daje za pravo da kažemo kako smo najbolji u tom poslu u cijeloj regiji, a i šire. Težište obrazovanja je na ishodima znanja naših polaznika, kako bi oni bili što konkurentniji na tržištu rada. To svjedoče iskustva naših brojnih polaznika koji rade u prestižnim svjetskim hotelskim lancima, te na brodarskim kompanijama, što im osigurava visoka i primamljiva primanja.
Programi obrazovanja
Odrasli polaznici mogu se obrazovati za srednjoškolska zanimanja, doškolovati se, prekvalificirati, osposobljavati i usavršavati.
- Srednjoškolska obrazovanja i prekvalifikacije
- Kuhar
- Konobar
- Slastičar
- Hotelijersko-turistički tehničar
- Turističko-hotelijerskih komercijalist
- Usavršavanje u struci
- Usavršavanje na 5. razini složenosti
- konobar-specijalist
- kuhar-specijalisti
- voditelj odjela hrane i pića
- Usavršavanje na 3. razini složenosti
- kuhar specijalist za dalmatinsku kuhinju
- kuhar specijalist za hladna predjela
- kuhar specijalist za jela od tjestenine i riže
- kuhar specijalist za topla predjela
- kuhar specijalist za priloge, variva i garniture
- barmen
- flamber
- sommelier
- Osposobljavanje za poslove
- barmen
- sommelier
- jednostavni poslovi konobara
- jednostavni poslovi kuhara
- jednostavni poslovi slastičara
- poslovi priprematelja pizza
- jednostavni poslovi prijemnog odjela
Nastava za srednjoškolska zanimanja se izvodi dopisno –konzultativnim oblikom, što znači da se određeni broj sati pojedinog predmeta izvodi skupnim konzultacijama s nastavnikom, a za pomoć pri učenju za svaki su predmet priređena nastavna pisma (oblik skripte) koja polaznici dobiju na CD ili putem e-maila kod upisa za pojedinu godinu obrazovanja.
Osim toga, mi smo jedina ustanova koja dio praktične nastave (zanimanja kuhar, konobar i slastičar) održava u svojim kabinetima (kuhinjama i prostorima za posluživanje) s osposobljenim i stručnim nastavnicima kako bi polaznici stekli osnovne vještine i naučili tehnološke postupke važne u daljnjem obrazovanju ili kod zapošljavanja. Taj dio nastave sigurno će doprinijeti većoj konkurentnosti tih polaznika na tržištu rada. Također polaznici za zanimanja hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist u četvrtoj godini dobiju edukaciju (na simulatoru) za rad na distribucijskom sustavu za rezervaciju karata, hotela, rent-a-car agencija i dr. “Amadeus“ koji u svome radu koristi većina svjetskih avio-prijevoznika.
Nastava za usavršavanja i osposobljavanja se izvode redovitom nastavom u punom fondu sati koji je predviđen pojedinom edukacijom.
U pripremi je još nekoliko programa usavršavanja i osposobljavanja kao što su turistički pratitelj, animator, sobarica,…, škola stranih jezika.
Pravilnik o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije
Natječaj za obrazovanje odraslih polaznika
Cijene i način plaćanja
Cijene naših usluga su ekonomski prihvatljive , a pružamo i mogućnost obročnog plaćanja.
Mogućnost plaćanja su na više načina:
- jednokratno s popustom od 10%
- 3 rate (u uplatnice )
- 1. rata kod upisa,
- 2. rata do kraja siječnja 2023.
- 3. rata do kraja travnja 2023.
- na više rata putem trajnog naloga
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA
SPLIT, A.G. Matoša 60
ORGANIZIRA OBRAZOVANJE ODRASLIH POLAZNIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./23. ZA ZANIMANJA U UGOSTITELJSTVU, TURIZMU I HOTELIJERSTVU
Srednjoškolsko obrazovanje i prekvalifikacija za zanimanja :
- KONOBAR
- KUHAR
- SLASTIČAR
- HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR
- TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
Usavršavanja u struci :
a) Razina složenosti: 5
- KONOBAR SPECIJALIST
- KUHAR SPECIJALIST
- VODITELJ ODJELA HRANE I PIĆA
b) Razina složenosti : 3
- KUHAR SPECIJALIST ZA DALMATISKU KUHINJU
- KUHAR SPECIJALIST ZA HLADNA PREDJELA
- KUHAR SPECIJALIST ZA TOPLA PREDJELA
- KUHAR SPECIJALIST ZA JELA OD TJESTENINE I RIŽE
- KUHAR SPECIJALIST ZA PRILOGE, VARIVA I GARNITURE
- BARMEN
- FLAMBER
- SOMMELIER
Osposobljavanja:
- Prijamni odjel hotela
- Sobarica
- Konobar
- Kuhar
- Slastičar
- Priprematelj pizza
- Sommelier
- Barmen
- Barista
ROK ZA UPIS POLAZNIKA U ŠK.GOD. 2022./2023.
od 6.rujna do 3.listopada 2022.godine
IZABERITE JEDNO OD TRAŽENIH ZANIMANJA DANAŠNJICE U ŠKOLI BUDUĆNOSTI –
REGIONALNOM CENTRU KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU – SPLIT
ZA SVE INFORMACIJE OBRATITE se na broj mobitela 091/ 211 15 82 ili osobno u Referadi za obrazovanje odraslih
e-mail: tus.obrazovanjeodraslih@gmail.com
ili ured@tus-st.hr
Kontakti:
Voditeljica obrazovanja odraslih:
Ivana Drnasin, prof.
mobitel 091/ 211 15 82
DOKUMENTACIJA ZA UPIS U PROGRAME OBRAZOVANJA ODRASLIH