OBRAZOVANJE ODRASLIH  U

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI, SPLIT

 

Nova privremena adresa referade: OŠ POJIŠAN , Viška 12 ( 1. kat)

O školi i obrazovanju odraslih

Turističko-ugostiteljske škole, Split je ustanova koja ima pedesetogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, uvjerljivo najdulje od svih ostalih ustanova koje se bave tom djelatnošću.

Mi smo specijalizirani za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje polaznika u sektoru turizma i ugostiteljstva, imamo odlično opremljene kabinete kuharstva, ugostiteljskog posluživanja, ekonomske grupe predmeta i stranih jezika, a što je najvažnije vrstan stručni kadar koji desetljećima  potvrđuje svoja znanja i kompetencije osvojenim brojnim prvim nagradama na svim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, garantira individualan pristup polaznicima te obrazovanje u perspektivnim zanimanjima u skladu sa svjetskim trendovima i standardima koji osiguravaju kompetencije za rad u elitnim turističkim objektima.

Sve nam to daje za pravo da kažemo kako smo najbolji u tom poslu u cijeloj regiji, a i šire. Težište obrazovanja je na ishodima znanja naših polaznika, kako bi oni bili što konkurentniji na tržištu rada. To svjedoče iskustva naših brojnih polaznika koji rade u prestižnim svjetskim hotelskim lancima, te na brodarskim kompanijama, što im osigurava visoka i primamljiva primanja.

Programi obrazovanja

Odrasli polaznici mogu se obrazovati za srednjoškolska zanimanja, doškolovati se, prekvalificirati, osposobljavati i usavršavati.

  1. Srednjoškolska obrazovanja i prekvalifikacije
  • Kuhar
  • Konobar
  • Slastičar
  • Hotelijersko-turistički tehničar
  • Turističko-hotelijerskih komercijalist
  1. Usavršavanje u struci

2.1. Programi strukovnog specijalističkog usavršavanja (cjelovite kvalifikacije na razini 5 prema HKO-u ) :

  • Gastronom za mediteranske delicije / Gastronomkinja za mediteranske delicije
  • Koordinator kvalitete destinacije / Koordinatorica kvalitete destinacije
  • Organizator svečanih prigoda / Organizatorica svečanih prigoda
  • Voditelj održivog poslovanja male organizacije u baštinskom turizmu / Voditeljica održivog poslovanja male organizacije u baštinskom turizmu

2.2. Programi strukovnog specijalističkog usavršavanja (djelomične kvalifikacije na razini 5 prema HKO-u)  :

  • Oleogastronom za maslinovo ulje / Oleogastronomkinja za maslinovo ulje
  • Kuhar specijalist antičke rimske kuhinje/ Kuharica specijalistica antičke rimske kuhinje
  • Kuhar specijalist dalmatinske kuhinje / Kuharica specijalistica dalmatinske kuhinje
  • Kuhar specijalist u nekomercijalnim objektima / Kuharica specijalistica u nekomercijalnim objektima
  • Slastičar specijalist dalmatinskih slastica / Slastičarka specijalistica dalmatinskih slastica
  • Organizator korporativnih događanja u ugostiteljstvu / Organizatorica korporativnih događanja u ugostiteljstvu
  • Voditelj razvoja ruralnog turizma/ Voditeljica razvoja ruralnog turizma
  • Voditelj domaćinstva smještajnog objekta / Voditeljica domaćinstva smještajnog objekta

2.3.Programi  usavršavanja (djelomična kvalifikacija na razini 4 prema HKO-u)  :

  • Vinski promotor regije Dalmacije/ Vinska promotorica regije Dalmacije

2.4.Program osposobljavanja (djelomična kvalifikacija na razini 2 prema HKO-u)  :

  • Radnik u održavanju obiteljskog smještaja / Radnica u održavanju obiteljskog smještaja

 

Nastava za srednjoškolska zanimanja se izvodi dopisno –konzultativnim oblikom, što znači da se određeni broj sati pojedinog predmeta izvodi skupnim konzultacijama s nastavnikom, a za pomoć pri učenju za svaki su predmet priređena nastavna pisma (oblik skripte) koja polaznici dobiju na CD ili putem e-maila  kod upisa za pojedinu godinu obrazovanja.

Osim toga, mi smo jedina ustanova koja dio praktične nastave (zanimanja kuhar, konobar i slastičar) održava u svojim kabinetima (kuhinjama i prostorima za posluživanje) s osposobljenim i stručnim nastavnicima kako bi polaznici stekli osnovne vještine i naučili tehnološke postupke važne u daljnjem obrazovanju ili  kod zapošljavanja. Taj dio nastave sigurno će doprinijeti većoj konkurentnosti tih polaznika na tržištu rada. Također polaznici za zanimanja hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist u četvrtoj godini dobiju edukaciju (na simulatoru) za rad na distribucijskom sustavu za rezervaciju karata, hotela, rent-a-car agencija i dr. “Amadeus“ koji u svome radu koristi većina svjetskih avio-prijevoznika.

Nastava za usavršavanja i osposobljavanja se izvode redovitom nastavom u punom fondu sati koji je predviđen pojedinim programom.

 

Cijene i način plaćanja

Cijene naših usluga su ekonomski prihvatljive , a pružamo i mogućnost obročnog plaćanja.

Mogućnost plaćanja su na više načina:

  1.        jednokratno s popustom od 10%
  2.        3 rate (u uplatnice )
    • 1. rata kod upisa,
    • 2. rata do kraja siječnja 2024.
    • 3. rata do kraja travnja 2024.
  3.       na više rata putem trajnog naloga

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA

SPLIT, A.G. Matoša 60

ORGANIZIRA OBRAZOVANJE ODRASLIH POLAZNIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./24. ZA ZANIMANJA U UGOSTITELJSTVU, TURIZMU I HOTELIJERSTVU

 

Srednjoškolsko obrazovanje i prekvalifikacija za zanimanja :
  1. KONOBAR
  2. KUHAR
  3. SLASTIČAR
  4. HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR
  5. TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

 

Usavršavanja u struci :

2.1. Programi strukovnog specijalističkog usavršavanja (cjelovite kvalifikacije na razini 5 prema HKO-u ) :

Gastronom za mediteranske delicije / Gastronomkinja za mediteranske delicije
Koordinator kvalitete destinacije / Koordinatorica kvalitete destinacije
Organizator svečanih prigoda / Organizatorica svečanih prigoda
Voditelj održivog poslovanja male organizacije u baštinskom turizmu / Voditeljica održivog poslovanja male organizacije u baštinskom turizmu

2.2. Programi strukovnog specijalističkog usavršavanja (djelomične kvalifikacije na razini 5 prema HKO-u)  :

Oleogastronom za maslinovo ulje / Oleogastronomkinja za maslinovo ulje
Kuhar specijalist antičke rimske kuhinje/ Kuharica specijalistica antičke rimske kuhinje
Kuhar specijalist dalmatinske kuhinje / Kuharica specijalistica dalmatinske kuhinje
Kuhar specijalist u nekomercijalnim objektima / Kuharica specijalistica u nekomercijalnim objektima
Slastičar specijalist dalmatinskih slastica / Slastičarka specijalistica dalmatinskih slastica
Organizator korporativnih događanja u ugostiteljstvu / Organizatorica korporativnih događanja u ugostiteljstvu
Voditelj razvoja ruralnog turizma/ Voditeljica razvoja ruralnog turizma
Voditelj domaćinstva smještajnog objekta / Voditeljica domaćinstva smještajnog objekta

2.3.Programi  usavršavanja (djelomična kvalifikacija na razini 4 prema HKO-u)  :

Vinski promotor regije Dalmacije/ Vinska promotorica regije Dalmacije

2.4.Program osposobljavanja (djelomična kvalifikacija na razini 2 prema HKO-u)  :

Radnik u održavanju obiteljskog smještaja / Radnica u održavanju obiteljskog smještaja

                                    

 

IZABERITE JEDNO OD TRAŽENIH  ZANIMANJA DANAŠNJICE U ŠKOLI  BUDUĆNOSTI – 

REGIONALNOM CENTRU KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU –  SPLIT

 

 

ZA SVE INFORMACIJE OBRATITE se na broj  mobitela 091/ 211 15 82   ili osobno u Referadi za obrazovanje odraslih

e-mail:       tus.obrazovanjeodraslih@gmail.com

ili                  ured@tus-st.hr

 

Kontakti:

Voditeljica obrazovanja odraslih:

Ivana Drnasin, prof.
mobitel 091/ 211 15 82

Dokumenti za upis u obrazovanje odraslih 2023.

UPLATNICA_obrazovanje_odraslih- NOVA