OBRAZOVANJE ODRASLIH  U

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI, SPLIT

OBAVIJEST: dana 27. rujna 2021. ( ponedjeljak )  je Dan škole, pa Referada za obrazovanje odraslih NEĆE raditi   

                                                 

O školi i obrazovanju odraslih

Turističko-ugostiteljske škole, Split je ustanova koja ima pedesetogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, uvjerljivo najdulje od svih ostalih ustanova koje se bave tom djelatnošću.

Mi smo specijalizirani za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje polaznika u sektoru turizma i ugostiteljstva, imamo odlično opremljene kabinete kuharstva, ugostiteljskog posluživanja, ekonomske grupe predmeta i stranih jezika, a što je najvažnije vrstan stručni kadar koji desetljećima  potvrđuje svoja znanja i kompetencije osvojenim brojnim prvim nagradama na svim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, garantira individualan pristup polaznicima te obrazovanje u perspektivnim zanimanjima u skladu sa svjetskim trendovima i standardima koji osiguravaju kompetencije za rad u elitnim turističkim objektima.

Sve nam to daje za pravo da kažemo kako smo najbolji u tom poslu u cijeloj regiji, a i šire. Težište obrazovanja je na ishodima znanja naših polaznika, kako bi oni bili što konkurentniji na tržištu rada. To svjedoče iskustva naših brojnih polaznika koji rade u prestižnim svjetskim hotelskim lancima, te na brodarskim kompanijama, što im osigurava visoka i primamljiva primanja.

Programi obrazovanja

Odrasli polaznici mogu se obrazovati za srednjoškolska zanimanja, doškolovati se, prekvalificirati, osposobljavati i usavršavati.

  1. Srednjoškolska obrazovanja i prekvalifikacije
  • Kuhar
  • Konobar
  • Slastičar
  • Hotelijersko-turistički tehničar
  • Turističko-hotelijerskih komercijalist
  1. Usavršavanje u struci

 

  1. Usavršavanje na 5. razini složenosti
  • konobar-specijalist
  • kuhar-specijalisti
  • voditelj odjela hrane i pića
  1. Usavršavanje na 3. razini složenosti
  • kuhar specijalist  za dalmatinsku kuhinju
  • kuhar specijalist za hladna predjela
  • kuhar specijalist za jela od tjestenine i riže
  • kuhar specijalist za topla predjela
  • kuhar specijalist za priloge, variva i garniture
  • barmen
  • flamber
  • sommelier
  1. Osposobljavanje za poslove
  • barmen
  • sommelier
  • jednostavni poslovi konobara
  • jednostavni poslovi kuhara
  • jednostavni poslovi slastičara
  • poslovi priprematelja pizza
  • jednostavni poslovi prijemnog odjela

 

Nastava za srednjoškolska zanimanja se izvodi dopisno –konzultativnim oblikom, što znači da se određeni broj sati pojedinog predmeta izvodi skupnim konzultacijama s nastavnikom, a za pomoć pri učenju za svaki su predmet priređena nastavna pisma (oblik skripte) koja polaznici dobiju na CD ili putem e-maila  kod upisa za pojedinu godinu obrazovanja.

Osim toga, mi smo jedina ustanova koja dio praktične nastave (zanimanja kuhar, konobar i slastičar) održava u svojim kabinetima (kuhinjama i prostorima za posluživanje) s osposobljenim i stručnim nastavnicima kako bi polaznici stekli osnovne vještine i naučili tehnološke postupke važne u daljnjem obrazovanju ili  kod zapošljavanja. Taj dio nastave sigurno će doprinijeti većoj konkurentnosti tih polaznika na tržištu rada. Također polaznici za zanimanja hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist u četvrtoj godini dobiju edukaciju (na simulatoru) za rad na distribucijskom sustavu za rezervaciju karata, hotela, rent-a-car agencija i dr. “Amadeus“ koji u svome radu koristi većina svjetskih avio-prijevoznika.

Nastava za usavršavanja i osposobljavanja se izvode redovitom nastavom u punom fondu sati koji je predviđen pojedinom edukacijom.

U pripremi je još nekoliko programa usavršavanja i osposobljavanja kao što su  turistički pratitelj, animator, sobarica,…, škola stranih jezika.

Cijene i način plaćanja

Cijene naših usluga su ekonomski prihvatljive , a pružamo i mogućnost obročnog plaćanja.

Mogućnost plaćanja su na više načina:

  1.        jednokratno s popustom od 10%
  2.        3 rate (u uplatnice )
    • 1. rata kod upisa,
    • 2. rata do kraja siječnja 2022.
    • 3. rata do kraja travnja 2022.
  3.       na više rata putem trajnog naloga

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA

SPLIT, A.G. Matoša 60

ORGANIZIRA OBRAZOVANJE ODRASLIH POLAZNIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./22. ZA ZANIMANJA U UGOSTITELJSTVU, TURIZMU I HOTELIJERSTVU

UPISI SU U TIJEKU

 

Srednjoškolsko obrazovanje i prekvalifikacija za zanimanja :
  1. KONOBAR
  2. KUHAR
  3. SLASTIČAR
  4. HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR
  5. TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

 

Usavršavanja u struci :

 a) Razina složenosti:  5

  1. KONOBAR  SPECIJALIST
  2. KUHAR  SPECIJALIST
  3. VODITELJ ODJELA HRANE I PIĆA

 b) Razina složenosti :  3

  1. KUHAR SPECIJALIST ZA DALMATISKU KUHINJU
  2. KUHAR SPECIJALIST ZA HLADNA PREDJELA
  3. KUHAR SPECIJALIST ZA TOPLA PREDJELA
  4. KUHAR SPECIJALIST ZA JELA OD TJESTENINE I RIŽE
  5. KUHAR SPECIJALIST ZA PRILOGE, VARIVA I GARNITURE
  6. BARMEN
  7. FLAMBER
  8.  SOMMELIER

 

Osposobljavanja: 
  1. Prijamni odjel hotela 
  2. Sobarica 
  3. Konobar 
  4. Kuhar 
  5. Slastičar 
  6. Priprematelj pizza 
  7. Sommelier 
  8. Barmen 
  9. Barista 

 

                                                            POČETAK nastave  listopad 2021. godine

 

ROK ZA UPIS POLAZNIKA U ŠK.GOD. 2021./2022.

od 7.rujna do 11.listopada 2021.godine

 

 

IZABERITE JEDNO OD TRAŽENIH  ZANIMANJA DANAŠNJICE U ŠKOLI  BUDUĆNOSTI – 

REGIONALNOM CENTRU KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU –  SPLIT

 

 

ZA SVE INFORMACIJE OBRATITE se na broj  mobitela 091/ 211 15 82   ili osobno u Referadi za obrazovanje odraslih

e-mail:       tus.obrazovanjeodraslih@gmail.com

ili                  ured@tus-st.hr

 

Kontakti:

Voditeljica obrazovanja odraslih:

Ivana Drnasin, prof.
mobitel 091/ 211 15 82

DOKUMENTACIJA ZA UPIS U PROGRAME OBRAZOVANJA ODRASLIH

UPLATNICA_obrazovanje_odraslih- NOVA

Opći ispitni rokovi šk.god. 2021.-2022.