OBRAZOVANJE ODRASLIH  U
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI, SPLIT 

 

O školi i obrazovanju odraslih

Turističko-ugostiteljske škole, Split je ustanova koja ima pedesetogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, uvjerljivo najdulje od svih ostalih ustanova koje se bave tom djelatnošću.

Mi smo specijalizirani za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje polaznika u sektoru turizma i ugostiteljstva, imamo odlično opremljene kabinete kuharstva, ugostiteljskog posluživanja, ekonomske grupe predmeta i stranih jezika, a što je najvažnije vrstan stručni kadar koji desetljećima  potvrđuje svoja znanja i kompetencije osvojenim brojnim prvim nagradama na svim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, garantira individualan pristup polaznicima te obrazovanje u perspektivnim zanimanjima u skladu sa svjetskim trendovima i standardima koji osiguravaju kompetencije za rad u elitnim turističkim objektima.

Sve nam to daje za pravo da kažemo kako smo najbolji u tom poslu u cijeloj regiji, a i šire. Težište obrazovanja je na ishodima znanja naših polaznika, kako bi oni bili što konkurentniji na tržištu rada. To svjedoče iskustva naših brojnih polaznika koji rade u prestižnim svjetskim hotelskim lancima, te na brodarskim kompanijama, što im osigurava visoka i primamljiva primanja.

Programi obrazovanja

Odrasli polaznici mogu se obrazovati za srednjoškolska zanimanja, doškolovati se, prekvalificirati, osposobljavati i usavršavati.

  1. Srednjoškolska obrazovanja i prekvalifikacije
  • Kuhar
  • Konobar
  • Slastičar
  • Hotelijersko-turistički tehničar
  • Turističko-hotelijerskih komercijalist
  1. Usavršavanje u struci

 

  1. Usavršavanje na 5. razini složenosti
  • konobar/ice-specijalist/ice
  • kuhar/ice-specijalisti/ice
  • voditelj odjela hrane i pića
  1. Usavršavanje na 3. razini složenosti
  • kuhar/ice specijalist/ice  za dalmatinsku kuhinju
  • kuhar/ice specijalist/ice za hladna predjela
  • kuhar/ice specijalist/ice za jela od tjestenine i riže
  • kuhar/ice specijalist/ice za topla predjela
  • kuhar/ice specijalist/ice za priloge, variva i garniture
  • barmen
  • flamber
  • sommelier
  1. Osposobljavanje za poslove
  • barmen
  • sommelier
  • jednostavni poslovi konobara
  • jednostavni poslovi kuhara
  • jednostavni poslovi slastičara
  • poslovi priprematelja pizza
  • jednostavni poslovi prijemnog odjela

U pripremi je još nekoliko programa usavršavanja i osposobljavanja kao što su  turistički pratitelj, animator, sobarica,…, škola stranih jezika.

Natječaj za obrazovanje odraslih polaznika

Cijene i način plaćanja

Cijene naših usluga su ekonomski prihvatljive i znatno niže od drugih, a pružamo i mogućnost obročnog plaćanja.

Mogućnost plaćanja su na više načina:

  • jednokratno s popustom od 10%
  • u 3 rate:
  • 1. rata kod upisa,
  • 2. rata do kraja siječnja 2020.
  • 3. rata do kraja travnja 2020.

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA

SPLIT, A.G. Matoša 60

 

ORGANIZIRA OBRAZOVANJE ODRASLIH POLAZNIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./20. ZA ZANIMANJA U UGOSTITELJSTVU, TURIZMU I HOTELIJERSTVU

UPISI SU U TIJEKU

SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE I PREKVALIFIKACIJA ZA ZANIMANJA:

  1. KONOBAR
  2. KUHAR
  3. SLASTIČAR
  4. HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR
  5. TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

USAVRŠAVANJE U STRUCI:

 A) RAZINA SLOŽENOSTI: 5

  1. KONOBAR  SPECIJALIST
  2. KUHAR  SPECIJALIST
  3. VODITELJ ODJELA HRANE I PIĆA

 B) RAZINA SLOŽENOSTI: 3

2.  KUHAR SPECIJALIST ZA DALMATISKU KUHINJU

  1. KUHAR SPECIJALIST ZA HLADNA PREDJELA
  2. KUHAR SPECIJALIST ZA TOPLA PREDJELA
  3. KUHAR SPECIJALIST ZA JELA OD TJESTENINE I RIŽE
  4. KUHAR SPECIJALIST ZA PRILOGE, VARIVA I GARNITURE
  5. BARMEN
  6. FLAMBER
  7.  SOMMELIER

OSPOSOBLJAVANJE

  1. BARMEN
  2. SOMMELIER

 

                                                                                                   POČETAK nastave 14.10.2019. godine

ROK ZA UPIS POLAZNIKA U ŠK.GOD. 2019./2020.

od 16.rujna do 11.listopada 2019.godine

PRIDRUŽITE NAM SE I OSTVARITE SVOJE CILJEVE…

ZA SVE INFORMACIJE OBRATITE SE NA:

                                                                 mobitel 091/ 211 15 82

                                                                             ili osobno u Referadi za obrazovanje odraslih

e-mail: 

tus.obrazovanjeodraslih@gmail.com

ili

ured@tus-st.hr

Nastava za srednjoškolska zanimanja se izvodi dopisno –konzultativnim oblikom, što znači da se određeni broj sati pojedinog predmeta izvodi skupnim konzultacijama s nastavnikom, a za pomoć pri učenju za svaki su predmet priređena nastavna pisma (oblik skripte) koja polaznici dobiju na CD ili putem e-maila  kod upisa za pojedinu godinu obrazovanja.

Osim toga, mi smo jedina ustanova koja dio praktične nastave (zanimanja kuhar, konobar i slastičar) održava u svojim kabinetima (kuhinjama i prostorima za posluživanje) s osposobljenim i stručnim nastavnicima kako bi polaznici stekli osnovne vještine i naučili tehnološke postupke važne u daljnjem obrazovanju ili  kod zapošljavanja. Taj dio nastave sigurno će doprinijeti većoj konkurentnosti tih polaznika na tržištu rada. Također polaznici za zanimanja hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist u četvrtoj godini dobiju edukaciju (na simulatoru) za rad na distribucijskom sustavu za rezervaciju karata, hotela, rent-a-car agencija i dr. “Amadeus“ koji u svome radu koristi većina svjetskih avio-prijevoznika.

Nastava za usavršavanja i osposobljavanja se izvode redovitom nastavom u punom fondu sati koji je predviđen pojedinom edukacijom.

 

 

Kontakti:

 

Voditeljica obrazovanja odraslih:

Ivana Drnasin, prof.
mobitel 091/ 211 15 82

 

 

 

 

 UPISI U PROGRAME OBRAZOVANJA ODRASLIH – dokumentacija.doc
UPLATNICA_obrazovanje_odraslih- NOVA

Opći ispitni rokovi šk.god. 2019.-2020.