U sklopu projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split”  a u okviru usavršavanja nastavnika i mentora 28.06.2021. u Maslinici na otoku Šolti je održano prvo od devet planiranih predavanja/radionica iz područja baštinskog turizma. Radionica je održana u organizaciji partnera projekta H.L. Dvorac d.o.o u čijem vlasništvu se nalazi „Martinis Marchi heritage hotel“  koji predstavlja jedan od najautentičnijih predstavnika ponude baštinskog turizma.

Kulturni turizam, uključujući i onaj čiji je fokus baština, danas predstavlja značajan sektor u okviru turizma općenito. U svijetu posljednjih desetljeća dogodile su se mnoge promjene na kulturnom, političkom i ekonomskom planu. Jedan od ciljeva djelovanja RCK je i  proučiti i razumjeti  kako se ove promjene odnose na baštinski turizam u post-modernom svijetu te što uopće obuhvaća fenomen kulturnog turizma u stalno promjenjivim okolnostima svijeta i turizma danas i na toj osnovi nastojati ponuditi smjernice daljnjeg djelovanja i razvoja.

Predavanju/radionici je prisustvovalo 12 nastavnika iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Srednje škole „Braća Radić“ Kaštela, Srednje strukovne škole “Blaž Jurjev Trogiranin” iz Trogira te Srednja škola „Bol“.