U periodu od 11. do 15.listopada.2021. godine u skolopu Erasmus projekta naša škola je bila domaćin gostima iz Italije, Mađarske i Francuske. To je bila prva od 4 planirane mobilnosti projekta JET (Joint Environmental Training).
Škole koje sudjeluju u projektu uz TUŠ Split su: Szent Márton Katolikus Gimnázium és
Általános Iskola iz Szikszó, Mađarska; Istituto Tecnico Economico “F. Scarpellini iz Foligna,
Italija te Groupe scolaire Demotz de la Salle iz Rumilly, Francuska.
Naš entuzijastični tim je brojao četvero nastavnika : Vedrana VerbanacAndrea Bilandžić, Sandra Rautalin i Dražen Trogrlić , kao i učenike drugih i trećih razreda: Petra
Okmadžić, Hana Višić, Marina Tomašević, Ivna Sučić, Ena Đelilović, Antonio Padovan
Savić, Magdalena Poša, Marija Dolores Bojčić, Silvija Tkalec, Josipa Katarina Svalina, Lea
Matulić.
Tijekom boravka u Hrvatskoj, u Splitu, gosti su upoznali našu kulturu, povijest, kao i naš
pristup ekološkim temama i problemima očuvanja i održanja prirode i okoliša, te posjetili
gradove Sinj, Šibenik te Makarsku i Omiš.
Kao pravi domaćini, prvi dan smo ih dočekali u školi, upoznali se međusobno, a potom su
učenici svake zemlje prezentirali svoje države i gradove iz kojih dolaze kao i ekološke probleme unutar i u neposrednoj okolini svoje škole.
Izabrali smo i zajednički logo projekta, a zatim smo se podijelili u timove i pokušali osmisliti rješenja za probleme sa kojima se suočavamo u svojoj okolini.
Drugi dan smo bili u Sinju. Posjetili smo Muzej Sinjske alke, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske i hipodrom, a na imanju Mustang smo imali priliku i jahati konje.
Treći dan smo posjetili Makarsku, bili na predavanju u Interpretacijskom centru, nakon toga smo uživali u pogledu sa jedinstvenog vidikovca Skywalk na Biokovu. Na povratku smo ručali u Radmanovim mlinicama, zatim posjetili Omiš i nakon priče o Omiškim gusarima koji su obranili grad puni dojmova krenuli prema Splitu.
Četvrti dan smo posjetili Šibenik: popeli smo se na dvije tvrđave (Tvrđavu svetog Mihovila,
Tvrđava Barone), gdje smo naučili puno o njihovoj povijesti i ulozi u razvoju grada, posjetili Katedralu Sv. Jakova. Nakon ručka smo bili na predavanju u  Sokolarskom centru u
Dubravi kod Šibenika. Naučili smo nove zanimljivosti o sovama i sokolima te o humanitarnoj
naravi Centra koji se desetljećima brine o ozlijeđenim i bolesnim pticama.
Zadnji dan smo goste upoznali sa povijesću Grada Splita, prvenstveno sa Dioklecijanovom palačom, nakon čega smo za naše goste pripremili igru iznenađenja i prigodne poklone.Naš zajednički zadatak je bio obaviti kupovinu određenih namirnica, usporediti proizvode iz bio lokalnog dućana, iz prodavaonice Konzuma i sa Glavne tržnice i napraviti evaluaciju kroz faktore cijene, kvalitete i ekološkog pakiranje.Također smo ispunili i upitnik na temu odgovornog ponašanja i odlučivanja u kupnji.

Do slijede će mobilnosti na proljeće u Francuskoj budimo ekološki odgovorni!