Turističko–ugostiteljska škola, Split kao Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva sudjeluje na VIII. Festivalu i međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, restorana i škola – „GRAND GOURMET“. „GRAND GOURMET“ održava se u hotelu Radisson Blu Resort & Spa 02. – 06. studenog 2022. godine.

Manifestacija je osmišljena kao natjecanje profesionalnih konobara, barmena, barista, restorana i turističko ugostiteljskih škola. Osim natjecanja manifestacija uključuje master classove, okrugle stolove, edukacije, radionice, sajam poslova i zabavni program. Namijenjena je kuharima, konobarima, barmenima, baristima, sommelierima, f&b voditeljima i strukovnim nastavnicima, a poseban naglasak je na edukacijama i natjecanjima za učenike srednjih škola čime se promoviraju ugostiteljska zanimanja.

RCK FitSplit korner promovira zanimanja iz sektora turizma i ugostiteljstva te cjeloživotno učenje i programe obrazovanja odraslih. Korner mogu posjetiti svi zainteresirani od četvrtka do subote i saznati više o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te nastavku obrazovanja koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split. U petak 04. studenog planirana je prezentacija promocije zanimanja za učenike osnovnih škola i njihove roditelje te prezentacija za predstavnike ugostitelja i potencijalne korisnike programa cjeloživotnog učenja.

Vidimo se na „Grand Gourmet” 2022.!