U sklopu Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva kao ključne aktivnosti prepoznate su: poboljšanje izlaznih kompetencija učenika,  podizanje razine stručnosti i kreativnosti strukovnih nastavnika i mentora u gospodarstvu, mogućnosti zapošljavanja u struci ili nastavka obrazovanja na srodnim studijima, a istovremeno uvažavajući promjenjive trendove na tržištu rada.

Nakon niza zanimljivih manifestacija u organizaciji FitSplit RCK kojima se promoviraju zanimanja iz sektora turizma i ugostiteljstva, odlučili smo u suradnji sa TZ grada Splita predstaviti učinak šalice kave i zalogaja čokolade na bolju i održivu budućnosti našeg grada kao priznate turističke destinacije.

Stavljajući naglasak na kavu kao vrijednu namirnicu kroz priču od zrna do šalice, ali i na činjenicu da je ispijanje kave sociološki fenomen kojeg je prepoznao i UNESCO te je 2011. uvrstio „kulturu bečkih kavana“ na listu svoje nematerijalne zaštićene baštine, objasnit ćemo kako se uživajući u šalici ovog mirisnog napitka poštuje društveno- kulturna autentičnost destinacije i radi na očuvanju izgrađenog kulturnog nasljeđa i tradicijskih vrijednosti.

Koliko ste puta u životu čuli ili izgovorili rečenicu „Kad ćemo na kavu“? Kavane su od davnima mjesta koja povezuje ljude i društvo u cijelosti, omogućuju slučajne susrete, druženja, dijeljenja emocija, uspostavljanje poslovnih dogovora…a upravo je kavana Central na splitskoj Pjaci, kao najstarija kavana u gradu koja je od 1960. dugi niz godina djelovala i kao praktikum Turističko- ugostiteljske škole, idealno mjesto za organizaciju ove aktivnosti i najbolji primjer kako se održiva budućnost može graditi na tradicijskim vrijednostima.

Očekujemo vas 14.02. 2023. u 11:00 u kavani Central na Pjaci. Bit će to idealna prilika da se naši učenici, budući baristi okušaju u vještinama pripreme kave i latte arta, a slastičari predstave svoje praline punjene kremom od kave koje su za tu prigodu izradili pod mentorstvom svjetski poznatog umjetnika Marinka Biškića.