Koliko ste puta u životu čuli ili izgovorili rečenicu „Kad ćemo na kavu“? Kavane su od davnima mjesta koja povezuje ljude i društvo u cijelosti, omogućuju slučajne susrete, druženja, dijeljenja emocija, uspostavljanje poslovnih dogovora…a upravo je kavana Central na splitskoj Pjaci, kao najstarija kavana u gradu koja je od 1960. dugi niz godina djelovala i kao praktikum Turističko- ugostiteljske škole, idealno mjesto za organizaciju ove aktivnosti i najbolji primjer kako se održiva budućnost može graditi na tradicijskim vrijednostima.

14.02. 2023. od 11:00 u kavani Central na Pjaci u suradnji sa TZ grada Splita održan je 1. Festival kave.

Naši su učenici ljubav prema svojim budućim zanimanjima podijelili sa brojnim uzvanicima, stručnom javnosti, ali i slučajnim prolaznicima pripremajući i poslužujući kave pod mentorstvom profesionalnih barista Ante Rosića i Dalibora Vulinovića– predstavnika renomiranih brendova kave Segafredo- Zanetti i Fabia.

Bila je to ujedno i idealna prilika da se naši učenici, budući baristi usavrše i okušaju u vještinama pripreme latte arta pod mentorstvom Davora Banovca poznatog barista i latte art umjetnika, a slastičari predstave svoje praline punjene kremom od kave koje su za tu prigodu izradili pod mentorstvom svjetski poznatog umjetnika Marinka Biškića.

https://slobodnadalmacija.hr/split/splitski-ucenici-na-pjaci-sirili-radost-gradane-obradovali-omiljenim-crnim-napitkom-i-punjenim-pralinama-1264755

https://dalmatinskiportal.hr/turizam/kad-cemo-na-kavu–splitski-ucenici-gradanima-besplatno-kuhali-omiljeni-napitak-i-dijelili-cokoladna-srca/160191

https://fb.watch/iIqw-NQTjb/?mibextid=2Rb1fB