U srijedu 5. srpnja 2023. s početkom u 10:00 u hotelu Radisson Blu RESORT & SPA održana je svečana dodjela svjedodžbi učenicima završnih razreda Turističko-ugostiteljske škole Split. Uz pomoć voditeljskog trojca sastavljenog od učenika završnih razreda: Karle Amižić, Antonija Čovića  i Anje Čosić ravnatelj Ivo Bilić zahvalio se učenicima, roditeljima i predstavnicima županije, HGK i gospodarstvenicima te dodijelio posebna priznanja i nagrade učenicima i mentorima koji su u ovoj školskoj godini ostvarili istaknuta dostignuća u natjecanjima znanja, strukovnih vještina i sportskih aktivnosti.

Bila je ovo izvrsna prilika za predstavljanje uspješne suradnje sa hotelom Radisson Blu RESORT & SPA kao jednim od strateških partnera na Projektu uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i prezentaciju novog redovnog četverogodišnjeg zanimanja Turistički tehničar/tehničarka destinacije izrađenog u suradnji i prema zahtjevima tržišta kojim će se pokrenuti modernizacija sustava obrazovanja u sektoru turizma.

Prigodnim motivacijskim govorom maturantima se u ime domaćina obratila gđa. Kristina Rogaljska, nekad ponosna učenica ove škole, a danas direktorica prodaje hotela Radisson.

U prepunoj kongresnoj sali hotela oko 150 maturanata, njihovih roditelja i profesora burnim je pljeskom reagiralo na govor zamjenika župana Stipe Čogelje koji je mladima poručio da prihvate sve izazove s kojima se budu susretali u budućnosti, a da pri tome budu ambasadori na prvoj crti turizma koji promiču i grade najljepše priče o autentičnosti našeg Grada, Županije i Države. Da budu svjesni kako ta uloga nosi i dodanu odgovornost i obvezu daljnjeg cjeloživotnog usavršavanja i prenošenja znanja jer znanje je temeljni kapital na kojem se gradi gospodarstvo neke zemlje, ali prije svega i njeno društvo. Tada će investicije poput uspostave i izgradnje novog Regionalnog centra kompetentnosti koji je trenutno najveća investicija u Splitu, imati veći značaj. Poručio im je za kraj da im želi da u takvom društvu zasnuju obitelji i razvijaju svoje potencijale u budućnosti.

Foto: Veljko Bašić
Fotografije možete preuzei ovdje: Maturanti 2022-23.zip