Naša škola nastavlja suradnju sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo u provedbi javnozdravstvenog projekta „Oko stola“ čiji je cilj zaštita i unaprjeđenje mentalnog zdravlja mladih odnosno osvještavanje povezanosti između emocionalnih stanja i prehrambenih navika kod mladih. Učenici igrajući ovu pomno osmišljenu igru „Na perun“ kroz školske turnire na proaktivan način uče o emocionalnim stanjima i emocionalnim poremećajima. Alat se sastoji od kutije „Oko stola“ koja sadrži igru „Na perun“ te publikaciju „Pitaj stručnjaka“. Moramo napomenuti da je dodatna vrijednost ovom alatu i kuharica za mlade „U mom pjatu“ koju su osmislili naši učenici sa svojim mentorom, prof. kuharstva Ivanom Romcem na samom početku ovog projekta „Oko stola“ 2021. godine.

Trenutno učenici drugih razreda TUŠ na satovima razrednika igraju igru „Na perun“, odlično se zabavljaju a pri tom uče o pravilnoj prehrani. U ovim projektnim aktivnostima sudjeluje 10 srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije. Najbolji parovi će sudjelovati u finalu turnira koje će se održati 26. travnja u 9:30 sati u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića u Sinju.

Također razvijena je i e-verzije igre „Na perun“ kojoj možete pristupiti na poveznici: https://eigranaperunokostola.com/.

FORŠPAN 2. međuškolskog turnira “Oko stola”

PRAVILA_IGRE_HR

kuharica_hr

Stručne suradnice psihologinje

Nataša Stefanovski i Maja Pivčević