Naša škola je sudjelovala u javnozdravstvenom projektu „Oko stola“ koji je nastao kao odgovor na rezultate istraživanja provedenog u 2019. godini a koji su pokazali da su adolescenti nedovoljno osviješteni o povezanosti emocionalnih stanja i prehrambenih navika. Cilj ovog projekt je zaštita i unapređenje mentalnog zdravlja mladih.
Oko 90-ak učenika drugih razreda je zaigralo igru „Na perun“ na satovima razrednika, odlično su se zabavili a pritom su učili o pravilnoj prehrani, povezanosti emocionalnih stanja i prehrambenim navikama. Finalistice školskog natjecanja su bile: Kaja Jankov i Paula Balić (2.c, HTT) te Karin Van Der Berg i Sara Petričević (2.d, THK). Učenice su se pod vodstvom mentorica, Nataše Stefanovski i Maje Pivčević, natjecale u finalu 3. međuškolskog turnira „Oko stola“ u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića Sinj. Na turniru je sudjelovalo 10 srednjih škola iz Splitsko-dalmatinske županije, a pobijedili su učenici iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split – Duje Jelavić i Luka Mrše uz mentoricu psihologinju Natašu Burilović koji će iduće školske godine biti domaćini natjecanja.
Nakon proglašenja pobjednika svi sudionici su kušali jela iz kuharice za mlade „U mom pjatu“ koju su pripremili domaćini: učenici Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića s profesorom kuharstva Goranom Batarelom. Domaćini su nas poveli u razgledavanje grada Sinja i u Muzej Sinjske alke koji nas je oduševio, te smo upoznali dio bogate povijesti Sinja i Cetinske krajine.

Video sa turnira “Oko stola”