Turističko-ugostiteljska škola Split, nositelj  projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva predstavila je na Adriatic Gastro Showu svoj novi vizualni identitet.

Osnovni cilj  Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva “RCK FitSplit” je podizanje izlaznih kompetencija  učenika i polaznika cjeloživotnog učenja kako bi se pomoglo u rješavanju nedostatka radne snage u sektoru koji je jedan od ključnih pokretača cjelokupnog gospodarstva RH. S tim u svezi cilj je i podizanje izlaznih kompetencija strukovnih nastavnika koji će nakon niza edukacija i individualnih usavršavanja biti spremni usmjeriti učenike prema zahtjevima tržišta rada. Naglasak se stavlja i na  suradnju s partnerima u gospodarstvu i visokim učilištima radi postizanja  vertikalne prohodnosti u sustavu obrazovanja i ostvarenja primarno navedenog cilja.

Promoviranjem svojih aktivnosti na sajmovima RCK ostvaruje još jedan od ključnih ciljeva Projekta- informiranje šire javnosti.

U okviru sajma održano je i natjecanje u pripremi i prezentaciji koktela Lady’s Cup, a između ostalih nagrađene su učenice naše škole Gabrijela Vučko, Leonarda Vatavuk i Manuela Boras. Čestitamo!!!