U petak, 24. rujna 2021. godine u velikom amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu Župan Splitsko-dalmatinske županije, gosp. Blaženko Boban upriličio je primanje za učenike i mentore iz škola naše Županije koji su na državnim natjecanjima u 2021. godini ostvarili uspjeh osvojivši jedno od prva tri mjesta, kao i za ravnatelje škola koje pohađaju naši najuspješniji  učenici.
Učenicima i njihovim mentorima Župan je dodijelio Priznanja, posebne Plakete te novčane nagrade.
Učenice Bruna Pijuk iz Talijanskog jezika i Ana Raguž iz Recepcijskog poslovanja osvojile su  drugo mjesto na državnom natjecanju. Evo što one misle o natjecanju i ostvarenom uspjehu:
World skills Croatia, kao i državno natjecanje pruža učenicima mogućnost da pokažu svoja znanja, vještine i sav trud uložen s ciljem ostvarenja što boljeg rezultata. Da se trud isplati najbolje dokazuje trenutak proglašenja rezultata kada oni najvredniji i najuporniji budu nagrađeni. Svaki učenik u sebi ima potencijal, a samo najhrabriji i najodvažniji ulažu u taj potencijal kako bi postigli što veće uspjehe. Mi samo se odvažile posvetiti svojim potencijalima i vrijedno raditi na poboljšanju svojeg znanja za što smo na kraju i nagrađene, ne samo osvojenom medaljom, već i poštovanjem i divljenjem od strane mnogih, kako obitelji, prijatelja, tako i škole, grada, županije…Naposljetku, suština uspjeha nije u tome gubimo li ili pobjeđujemo, već što smo naučili na tom putu, koje smo iskustvo stekli i koju smo pouku izvukli iz svega, a svi dobro znamo da nam znanje i iskustvo ostaje za cijeli život. Sudjelovanje na svakom natjecanju je izvrsna prilika za svakog učenika te se uz predan rad i izvrsne mentore nitko ne treba bojati prihvatiti izazov i pokazati ono najbolje.