U subotu, 2. listopada 2021. god. 10:00- 14:00  sati  odvijao se ” Sajam obrazovanja ” u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja koji se provodio od 27. rujna do 3. listopada 2021. god.

 Sudjelovale su   srednje škole i  ustanove za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na promociju cjeloživotnog učenja i već  petnaestu  godinu zaredom organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

 Turističko ugostiteljska škola, Split je kao i ostale srednje škole i učilišta imala vlastiti štand s info materijalima. Zainteresirane osobe mogle su  dobiti sve informacije o upisima u srednjoškolske programe u području  turizma i ugostiteljstva te programima osposobljavanja i usavršavanja u struci.

Zainteresirane osobe  mogle su se informirati i o Karijernom centru koji je  uspostavljen  pri Regionalnom centru kompetentnosti u Turističko-ugostiteljskoj školi Split  kojem je cilj praćenje i usmjeravanje karijera učenika, od ulaska u školu do njenog završetka te praćenje razvoja karijere poslije završetka redovnog školovanja, kao i polaznika programa obrazovanja odraslih.

Predstavnice Turističko – ugostiteljske škole na ” Sajmu  obrazovanja ” bile su:

  1.  Ivana Drnasin, Voditelj i koordinator razvoja i provedbe programa cjeloživotnog učenja/obrazovanja odraslih
  2. Ines Grbešić, Voditeljica savjetovališta RCK
  3. Mirta Ramljak, Voditeljica karijernog centra RCK