Projekt izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu Split u okviru elementa 3 – „Jačanje kompetencija odgojno- obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca“ planirao je i  održavanje   stručnih skupova/radionica i od  strane hotela „Radisson Blu Resort & Spa“ kao jednog od značajnih  partnera na projektu. Stručna predavanja/radionice su također bila namijenjena nastavnicima iz područja turizma  i  mentorima iz hotela partnera – Grand hotel „Lav“  iz Podstrane i  Martinis Marchi iz   Maslinice s otoka Šolte. Osnovni cilj predavanja je da se nastavnici upoznaju sa načinima djelovanja hotela u  okviru hotelske grupacije  te promjenama i trendovima koji zahvaćaju  hotelsku industriju u post pandemijskom  periodu. Iskustva u svakodnevnom radu, koje su prezentirali i približili djelatnici hotela „Radisson Blu Resort & Spa“,  nastavnicima će biti od velike pomoći pri radu sa učenicima kroz povezivanje obrade planiranih školskih sadržaja sa praktičnom nastavnom.

Planirana predavanja/radionice su provedena u periodu od 24.11.-29.11.2021. kroz tri cjeline za po dvije grupe od po 12 nastavnika/mentora i to iz područja:

  • Organizacija rada Odjela smještaja/recepcije unutar grupacije na primjeru „Radisson Blu Resort & Spa“ Split (Nena Bubić, voditeljica smjene recepcije)
  • Upravljanje rezervacijama i prihodima „Radisson Blu Resort & Spa“ Split (Mladen Mijatović – direktor prihoda hotela Radisson)
  • Organizacija rada Odjela prodaje i marketinga „Radisson Blu Resort & Spa“ Split (Kristina Rogaljska, pomoćnik direktora prodaje i marketinga)