Konferencija obrazovanja i povezanih industrija ENTER održala se 10. i 11. prosinca 2021. u Spaladium Areni, u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i partnera. Cilj ENTER konferencije je bio razvoj i unapređenje odgojno-obrazovnog sustava i jačanje veza s povezanim industrijama. U dva dana konferencije sudionici su mogli poslušati predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka, predstavnike različitih ustanova povezanih s obrazovanjem, inovatore i kreativne pojedince koji ne prežu pred izazovima. Na Enter konferenciji sudjelovali su i naši predavači…

Ravnatelj škole Ivo Bilić je kroz svoju prezentaciju na temu razvoja ljudskih potencijala s ciljem unaprjeđenja obrazovnog sustava govorio o upravljanju školom na suvremen način. Govorio je pri tome o sustavu kvalitete i brojnim projektima koji se provode u školi, odnosno uvrštavanju projektnih aktivnosti i studijskih putovanja u školski kurikulum.

Nastavnik Slaven Škrabić je upoznao sudionike sa suvremenim metodama poučavanja koje omogućuju da se učenici aktivno uključe u nastavu, čime do izražaja dolazi njihovo stvaralaštvo i kreativnost što je cilj suvremene nastave.

Nastavnica Andrea Bilandžić je predstavila digitalnu aplikaciju/ edukativnu video igricu pod nazivom Treasure digging game, projekt Ministarstva turizma koji je realiziran u partnerstvu sa Elektro tehničkom školom Split. Igricu možete zaigrati na čak pet jezika, osim hrvatskog na engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom jeziku. Igra je podijeljena u tri nivoa prema težini, tj. prema dobnim skupinama igrača. Učenici na moderan, zabavan i inovativan način upoznaju povijesnu i kulturnu baštinu grada Splita.

Nastavnik Zdravko Bosančić je predstavio provedenu edukaciju za mlade o podizanju financijske pismenosti u suradnji sa EFZG. Cilj edukacije je bio probuditi kod učenika interes u sferi financija u kreiranju sigurnije i odgovornije budućnost, a aktivnost se nastavlja s provođenjem i ove školske godine.

Napetu atmosferu izazvao je Pub-kviz u organizaciji nastavnika Bože Majića. Svi zainteresirani su se mogli prijaviti na sudjelovanje i testirati svoje opće znanje te osvojiti vrijedne nagrade.