O projektu

Erasmus projekt (2021-1-HR01-KA220-SCH-000024554)  je odobren od hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU. Riječ je o projektu KA220- školska partnerstva. Projekt će trajati od 1. studenoga 2021. do 31. listopada 2023. godine.

Cilj projekta je, u suradnji s partnerima iz drugih europskih zemalja, tijekom dvije godine napraviti mobilnu aplikaciju koja će služiti kao turistički vodič kroz Dioklecijanovu palaču i uži centar grada. Istom aplikacijom će biti obuhvaćeno i turističko vođenje po gradovima: Nafpaktos – Grčka, Dublin – Irska, Rotterdam – Nizozemska, Valletta – Malta i Reykjavik – Island.

Kao popratni materijali, uz aplikaciju, učenici će uz pomoć informatičke opreme napraviti digitalne sadržaje kulturno-povijesnih spomenika uključenih gradova, koji će služiti u nastavi iz Geografije, Povijesti, Kulturno-povijesne baštine, stranih jezika i ekonomske grupe predmeta.

U realizaciji projektnog zadatka učenici će na mobilnostima naučiti kako se služiti dronom, kako snimati s 360 kamerom, kako koristiti audio materijal i uklopiti ga u aplikaciju te kako se rade mobilne aplikacije. Učenici će također steći dodatno znanje iz povijesti, geografije i kulturno-spomeničke baštine uključenih gradova i država. Cijeli projekt se odvija na engleskom jeziku, te će učenici tijekom rada na projektu poboljšati znanje engleskog jezika.

 

Odabir učenika

Učenici će biti odabrani prema  Pravilniku o izboru učenika na mobilnostima u projektima iz fondova EU donesenom na Sjednici školskog odbora 30. rujna 2021. i objavljenom na web stranici škole. Planirane mobilnosti su: Grčka, Island, Malta, Nizozemska i Irska.

U ovom projektu ciljana grupa, odnosno učenici koji se mogu natjecati za sudjelovanje u projektu, su učenici 2. razreda HTT i THK usmjerenja, te učenici iz 3. b i 3. c razreda HTT.

Učenici ciljane grupe će detaljnije informacije o projektu, kao i Izjavu koju roditelji trebaju obvezno potpisati, dobiti u ponedjeljak, 24. siječnja ili utorak, 25. siječnja 2022.

Učenici će biti odabrani prema članku 6. i članku 7. spomenutog Pravilnika.

Natječaj je otvoren do petka, 28. siječnja 2022.

 

Voditeljica Povjerenstva za odabir učenika:

Sanja Vrgoč Muić, prof.