Turističko-ugostiteljska škola, Split kao Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva sudjelovala je kao partner udruzi ŠKMER u organizaciji manifestacije Bisera mora. 17. Biser mora se održavao 8.-12. travnja 2022. godine u Supetru na otoku Braču u  Waterman Svpetrvs Resortu. Osim znanja i iskustva sa brojnih edukacija, učenici i mentori vratili su se sa nekoliko osvojenih medalja.

Naše učenice 4.d razreda, Manuela Boras i Ana Bradašić, osvojile su zlatnu medalju uz podršku  mentora Darija Žaje u disciplini „Sinkronizirani nastupu u paru u izradi aperitivnog ili dugog pića“.

Učenica Gabrijela Vučko (4.d) osvojila je srebrnu medalju uz podršku  mentora Luke Podruga u disciplini „Flambiranje, otvaranje i posluživanje pjenušavog vina“.

Učenik Petar Šušak (3.f) osvojio je srebrnu medalju uz podršku mentorice Ivone Glibote u disciplini „Priprema tartar bifteka i dekantiranje crnog vina“.

Laura Brčić (3.h) i Dario Bošnjak (3.g) osvojili su srebrnu medalju uz podršku mentorice Karmele Lelas u školskom timskom natjecanju na temu „Nacionalna kuhinja“.

Učenici 3.e razreda, Duje Humačkić i Roko Šego, sudjelovali su na školskom timskom natjecanju uz podršku mentora Ivana Romca.

Čestitamo svim učenicima i mentorima na ostvarenim izvrsnim rezultatima.