Radionice za razvoj poduzetničkih i transverzalnih vještina učenika održane su u Učeničkom inkubatoru HGK – Županijske komore Split, i to u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u sektoru turizma i ugostiteljstva, u kojem je HGK – Županijska komora Split partner korisniku projekta Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu.

Trodnevnu edukaciju za 20 učenika splitske Turističko-ugostiteljske škole i Srednje škole “Braća Radić” iz Kaštel Štafilića održali su predstavnici Synergia Consultinga.

Prvi dan radionice bio je posvećen razvoju poslovne ideje, od analize tržišta do poslovnog plana, drugi dan računovodstvenim i financijskim temama, a treći marketingu, s naglaskom na digitalni marketing. Učenici su imali i dodatni četvrti dan, za online iznošenje rezultata rada s trodnevne radionice.

Učenički inkubator, koji se nalazi u prizemlju zgrade HGK – Županijske komore Split, osnovan je u svibnju 2021. u sklopu projekta Uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva. Cilj mu je razvoj poduzetničkih vještina i stjecanje osnovnih poduzetničkih znanja učenika turizma i ugostiteljstva.

Izvor: HGK