Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja u Zagrebu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. Riječ je o najvećem događaju u obrazovanju u Hrvatskoj i najvećem natjecanju u ovom dijelu Europe koje je ove godine okupilo više od 400 najboljih učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske, koji su se natjecali u 46 disciplina.

U jakoj konkurenciji na održanom WorldSkills natjecanju učenici Turističko – ugostiteljske škole Split ,  postigli su zavidne rezultate.

Prvo mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje osvojio je Heribert Povh pod vodstvom mentora Vedrana Bauka, treće mjesto osvojila je učenica Vedrana Šokčević  pod vodstvom mentora Ante Papića u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar  te učenica Ivana Pavlinović uz mentoricu Ivanu Bubrić Buzov u disciplini Recepcijsko poslovanje dok je učenik Lovre Prančić  uz mentoricu Sandru Rutalin osvojio peto mjesto u disciplini Turistička destinacija.

Želimo  čestitati svim natjecateljima i njihovim mentorima na sudjelovanju u Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. Vaša predanost i trud su inspiracija za sve nas. Nadamo se da ste uživali u natjecanju i da ste stekli nova znanja i iskustva koja će vam pomoći u vašoj budućoj karijeri.

Hvala vam što ste bili dio ovog velikog događaja u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i što ste pokazali svoje vještine i talente.