U ovom izborniku nalaze se sve važne informacije koje se odnose na Završni rad .
Tablica maturanti
Predložak-zavrsnog-rada
Upute-za-izradbu-završnog-rada
Vremenik za Završni rad 2024.-2025.
Pravilnik o izradbi i obrani završnog rada
IVa
– Miranda Matković 6 učenika
– Martin Modrić 4 učenika
– Sanja Vrgoč Muić 4 učenika
– Daniela Burazin 4 učenika
– Ivona Glibota 4 učenika
1. | MIRANDA MATKOVIĆ | Poljica – brendiranje kroz mitove i legende |
2. | MIRANDA MATKOVIĆ | Rock and roll je…glazba i turizam |
3. | MIRANDA MATKOVIĆ | VIP gosti i njihov značaj u hotelijerstvu |
4. | MIRANDA MATKOVIĆ | Važnost zaštitnog znaka u hotelijerstvu |
5. | MIRANDA MATKOVIĆ | Digitalni marketing – pisanje bloga o održivom turizmu |
6. | MIRANDA MATKOVIĆ | Turoperatori |
7. | MIRANDA MATKOVIĆ | Upravljanje kvalitetom |
8. | MIRANDA MATKOVIĆ | Odnosi s javnošću u hotelijerskom poslovanju |
9. | MIRANDA MATKOVIĆ | Brendiranje Splita kroz sport |
1. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Tragom hrvatskih kraljeva – ranosrednjovjekovni Solin i okolica |
2. | SANJA VRGOČ MUIĆ | UNESCO materijalna baština Splitsko – dalmatinske županije |
3. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Atrakcije i kulturne znamenitosti grada Omiša |
4. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Muzeji u službi razvoja turističke ponude grada Splita |
5. | SANJA VRGOČ MUIĆ | UNESCO baština otoka Hvara |
6. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Trogir – grad spomenik |
1. | DANIELA BURAZIN | Razvoj ekoagroturizma na području Splitsko – dalmatinske županije |
2. | DANIELA BURAZIN | Značaj zaštićenih područja u turističkoj ponudi Dalmacije |
3. | DANIELA BURAZIN | Stanje i mogućnosti unapređenja turizma u gradu Kaštela |
4. | DANIELA BURAZIN | Turistička ponuda i potencijal otoka Brača |
5. | DANIELA BURAZIN | Geografska obilježja i turistički potencijal Cetinske krajine |
6. | DANIELA BURAZIN | Turistička ponuda za avanturiste u Splitsko – dalmatinskoj županiji |
1. | MARTIN MODRIĆ | Značaj društvenih mreža u turizmu |
2. | MARTIN MODRIĆ | Vjerski turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
3. | MARTIN MODRIĆ | Nautički turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
4. | MARTIN MODRIĆ | Razvoj seoskog turizma na području Dalmatinske zagore |
5. | MARTIN MODRIĆ | Grad Split kao destinacija za mlade |
6. | MARTIN MODRIĆ | Ponuda autohtonih i ekoloških proizvoda u Splitsko – dalmatinskoj županiji |
1. | IVONA GLIBOTA | Split- grad olimpijskih pobjednika kao promotor turističke destinacije |
2. | IVONA GLIBOTA | Uloga herittage hotela u turističkoj ponudi na području Splitsko- dalmatinske županije |
3. | IVONA GLIBOTA | Kulturni turizam i baština Dalmacije: Promocija lokalne kulture, glazbe i običaja. |
4. | IVONA GLIBOTA | Organizacija/izrada akcijskog turističkog putovanja srednjodalmatinskim otocima. |
5. | IVONA GLIBOTA | Selektivni oblici turizma Splitsko- dalmatinske županije |
6. | IVONA GLIBOTA | Uloga malih obiteljskih hotela u ponudi Splitsko -dalmatinske županije |
7. | IVONA GLIBOTA | Organizacijska struktura hotela- primjer iz prakse |
8. | IVONA GLIBOTA | Turistički potencijal ruralnog područja SDŽ: Razvoj seoskog turizma |
IVb
– Sanja Vidan Tešija 12 učenika
– Miranda Matković 3 učenika
– Sanja Vrgoč Muić 4 učenika
– Daniela Burazin 4 učenika
– Ivona Glibota 3 učenika
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Utjecaj turizma na kvalitetu života stanovnika grada Splita |
2. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Turizam kao pokretač gospodarskog razvoja ruralnih područja Splitsko-dalmatinske županije |
3. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Problemi ljudskih resursa u turizmu na primjeru hotela u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
4. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Eko-proizvodi kao dio turističke ponude Splitsko-dalmatinske županije |
5. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Mogućnosti produženja turističke sezone u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
6. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Kulinarska baština kao element turističke ponude Splitsko-dalmatinske županije |
7. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Hoteli sa pet zvijezdica u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
8. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Poslovanje heritage hotela kao oblika turističke ponude |
9. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Razvoj posebnih oblika turizma u Dalmatinskoj zagori |
10. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Održivi razvoj i njegova važnost za turizam Splitsko-dalmatinske županije |
11. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Aktualno stanje i mogućnosti razvoja kruzing turizma u gradu Splitu |
12. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Mogućnosti razvoja kongresnog turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
13. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Potencijali razvoja posebnih oblika turizma na otoku Braču |
14. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Značaj informacijsko-komunikacijskih tehnologija u kulturnom turizmu Splitsko-dalmatinske županije |
15. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Uloga hostela u turističkoj ponudi Splitsko-dalmatinske županije |
16. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Kuće za odmor kao oblik turističke ponude u Dalmatinskoj zagori |
17. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
18. | SANJA VIDAN – TEŠIJA | Utjecaj kulturnih manifestacija na turizma grada Kaštela |
1. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Carska kuhinja kao dio turističke ponude grada Splita |
2. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Promocija Dalmacije kao destinacije filmskog turizma |
3. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Stari Split opisan kroz život gradskih kavana – obogaćenje turističke ponude grada kroz povijesnu priču |
4. | SANJA VRGOČ MUIĆ | UNESCO nematerijalna baština Splitsko – dalmatinske županije |
5. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Šetnja srednjovjekovnim Splitom – razvoj grada iz Palače |
6. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Tragovima povijesti otoka Visa – promocija Visa kao kulturne destinacije |
1. | DANIELA BURAZIN | Zaštićena područja Splitsko – dalmatinske županije i njihov značaj u razvoju održivog turizma |
2. | DANIELA BURAZIN | Razvoj ekoagroturizma na području Dalmatinske zagore |
3. | DANIELA BURAZIN | Geografska obilježja i razvoj turizma u gradu Omišu |
4. | DANIELA BURAZIN | Turistička ponuda i potencijal otoka Hvara |
5. | DANIELA BURAZIN | Turistička ponuda i potencijal avanturističkog turizma u Dalmaciji |
6. | DANIELA BURAZIN | Solin – geografska obilježja i turistički potencijal |
1. | MIRANDA MATKOVIĆ | Trogir – kulturni turizam destinacije |
2. | MIRANDA MATKOVIĆ | Klis – doživljaj kao dio turističke ponude |
3. | MIRANDA MATKOVIĆ | Razvoj atrakcija u destinaciji (Dalmatinska zagora) |
4. | MIRANDA MATKOVIĆ | Marketing plan |
5. | MIRANDA MATKOVIĆ | Vinski turizam i turistički doživljaj otoka Brača |
1. | IVONA GLIBOTA | Izrada turističkog aranžmana na bazi kulturnog turizma pod temom “Stopama poznate osobe moga kraja” |
2. | IVONA GLIBOTA | Planinarski domovi u funkciji ponude turističkih agencija pri organizaciji terenske nastave |
3. | IVONA GLIBOTA | Izrada hobističkog turističkog aranžmana na primjeru „Game of thrones“ |
4. | IVONA GLIBOTA | Poslovanje recepcije hotela- na primjeru hotela 5 * |
5. | IVONA GLIBOTA | Uloga i rad hotelskog menadžmenta na primjeru AC Marriott |
IVc
– Slaven Škrabić 12 učenika
– Sanja Vrgoč Muić 4 učenika
– Daniela Burazin 4 učenika
– Miranda Matković 3 učenika
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Gatus |
2. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Gatus |
3. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Gatus |
4. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Razvoj ponude avanturističkog turizma na području Dalmacije |
5. | SLAVEN ŠKRABIĆ | VIP gosti i njihov značaj u hotelijerstvu |
6. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Izlet kao oblik turističke ponude kroz turistički posjet dalmatinskim otocima |
7. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Mogućnost razvoja nautičkog turizma kroz unaprjeđenje ponude marina na području Splitsko-dalmatinske županije |
8. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Značaj istraživanja tržišta kod poslovanja turističkih agencija |
9. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Značaj nacionalnih parkova u turističkoj ponudi Splitsko-dalmatinske županije |
10. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Hotelsko osoblje – nužne osobine i motivacija |
11. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma na području Dalmacije |
12. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Izrada naručenog turističkog aranžmana na primjeru maturalne ekskurzije |
13. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Turistička ponuda autohtonih proizvoda dalmatinskih otoka |
14. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Izrada raspisanog akcijskog turističkog aranžmana -srednjovjekovni dvorci Italije zajednička tema za dva učenika |
15. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Edukacija i usavršavanje zaposlenika u hotelijerstvu |
16. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Uloga kampova u turističkoj ponudi na području Splitsko-dalmatinske županije |
17. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Mogućnosti razvoja kongresnog turizma na području Dalmacije |
18. | SLAVEN ŠKRABIĆ | Značaj razvoja održivog turizma na području grada Splita |
1. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Atrakcije i kulturne znamenitosti otoka Brača |
2. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Kulturni turizam Salone kao dio turističke ponude Splitsko – dalmatinske županije |
3. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Kulturno blago Splitsko – dalmatinske županije: Najljepše utvrde Dalmatinske zagore |
4. | SANJA VRGOČ MUIĆ | UNESCO – Mediteranska prehrana Brača i Hvara |
5. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Heritage turizam na području Splitsko – dalmatinske županije |
6. | SANJA VRGOČ MUIĆ | Brendiranje Dioklecijanove palače kao dio turističke ponude grada Splita |
1. | DANIELA BURAZIN | Ekoagro turizam na području Dalmatinske zagore i njegov značaj za razvoj održivog turizma |
2. | DANIELA BURAZIN | Značaj zaštićenih područja za razvoj održivog turizma Dalmacije |
3. | DANIELA BURAZIN | Geografska obilježja i razvoj turizma u gradu Trogiru |
4. | DANIELA BURAZIN | Turistička ponuda i potencijal otoka Šolte |
5. | DANIELA BURAZIN | Omiš – geografska obilježja i turistički potencijal |
6. | DANIELA BURAZIN | Geografska obilježja i turističke privlačnosti otoka Visa |
1. | MIRANDA MATKOVIĆ | Kulturni turizam destinacije |
2. | MIRANDA MATKOVIĆ | Crljenak na padinama Kozjaka – brendiranje destinacije |
3. | MIRANDA MATKOVIĆ | Brdski biciklizam i turizam |
4. | MIRANDA MATKOVIĆ | Istraživanje tržišta – „Identificiranje tržišne potrebe u gradu Splitu” |
5. | MIRANDA MATKOVIĆ | Mogućnosti razvoja etno-eko turizma Splitsko-dalmatinske županije |
IVd
– Martin Modrić 8 učenika
– Andrea Bilandžić 6 učenika
– Ante Papić 2 učenika
– Nikolina Nikolla 2 učenika
– Andro Ban 2 učenika
– Darijo Žaja 2 učenika
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | MARTIN MODRIĆ | Razvoj seoskog turizma na području Dalmatinske zagore |
2. | MARTIN MODRIĆ | Značaj društvenih mreža u turizmu |
3. | MARTIN MODRIĆ | Vjerski turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
4. | MARTIN MODRIĆ | Nautički turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji |
5. | MARTIN MODRIĆ | Grad Split kao destinacija za mlade |
6. | MARTIN MODRIĆ | Avanturistički turizam na području Omiša |
7. | MARTIN MODRIĆ | Ponuda autohtonih i ekoloških proizvoda u Splitsok – dalmatinskoj županiji |
8. | MARTIN MODRIĆ | Razvoj turističke ponude na Makarskoj rivijeri |
9. | MARTIN MODRIĆ | Razvoj turističke ponude na otoku Šolti |
10. | MARTIN MODRIĆ | Razvoj turističke ponude na otoku Hvaru |
11. | MARTIN MODRIĆ | Razvoj turističke ponude u Kaštelima |
12. | MARTIN MODRIĆ | Avanturistički turizam u splitskoj aglomeraciji |
1. | ANDREA BILANDŽIĆ | Brendiranje Splita kao turističke destinacije |
2. | ANDREA BILANDŽIĆ | Brendiranje otoka Šolte kao turističke destinacije |
3. | ANDREA BILANDŽIĆ | Digitalne platforme u funkciji turističke promocije |
4. | ANDREA BILANDŽIĆ | Digitalne platforme i umjetna inteligencija u funkciji turističke ponude |
5. | ANDREA BILANDŽIĆ | Grad Split kao destinacija održivog turizma |
6. | ANDREA BILANDŽIĆ | Manifestacijski turizam- prednosti i nedostatci |
7. | ANDREA BILANDŽIĆ | Storytelling u turizmu |
8. | ANDREA BILANDŽIĆ | Ponuda smještajnih kapaciteta na području SDŽ |
9. | ANDREA BILANDŽIĆ | Revitalizacija kulturne baštine i gastro-eno ponude otoka Šolte |
1. | ANTE PAPIĆ | Tradicionalna jela u ponudi hrvatskog turizma |
2. | ANTE PAPIĆ | Važnost umaka u kuharstvu |
3. | ANTE PAPIĆ | molekularna kuhinja |
1. | NIKOLINA NIKOLLA | Tradicionalne dalmatinske slastice |
2. | NIKOLINA NIKOLLA | Kreme, umaci i nadjevi u slastičarstvu |
3. | NIKOLINA NIKOLLA | Vrste dekoracija u slastičarstvu |
1. | ANDRO BAN | Suvremeni trendovi u poslovanju restorana – fondue od mesa i od sira |
2. | ANDRO BAN | Organizacija održavanja diplomatskih primanja |
3. | ANDRO BAN | Pružanje usluga izvan ugostiteljskog objekta – catering |
1. | DARIJO ŽAJA | Posluživanje svečane večere – privatnog karaktera |
2. | DARIJO ŽAJA | Flambiranje slatkih jela |
3. | DARIJO ŽAJA | Flambiranje slanih jela |
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | IVAN ROMAC | Gotova jela od mljevenog mesa |
2. | IVAN ROMAC | Maslinovo ulje i zastupljenost maslinovog ulja u mediteranskoj kuhinji |
3. | IVAN ROMAC | Guste juhe kao uvod u obrok |
4. | IVAN ROMAC | Bistre juhe kao uvod u obrok i prilozi za bistre juhe |
5. | IVAN ROMAC | Jela od glavonožaca |
6. | IVAN ROMAC | Jela po narudžbi od teletine |
7. | IVAN ROMAC | Pršut kao hrvatski brend |
8. | IVAN ROMAC | Prigorski obroci |
9. | IVAN ROMAC | Umaci |
10. | IVAN ROMAC | Temeljci |
11. | IVAN ROMAC | Uloga i važnost začina u kuharstvu |
12. | IVAN ROMAC | Slatka jela od lisnatog tijesta |
13. | IVAN ROMAC | Jela od rakova |
14. | IVAN ROMAC | Gotova jela od teletine |
15. | IVAN ROMAC | Jela po narudžbi od peradi |
16. | IVAN ROMAC | Zajutrak |
17. | IVAN ROMAC | Indijska kuhinja |
18. | IVAN ROMAC | Gotova jela od pernate divljači |
1. | JELENA BARAĆ | Bezglutenska prehrana |
2. | JELENA BARAĆ | Hrvatske rakije kao dio gastronomske ponude |
3. | JELENA BARAĆ | Mahunarke i jela od mahunarki |
4. | JELENA BARAĆ | Važnost bijele ribe u prehrani |
5. | JELENA BARAĆ | Raštika – dalmatinsko blago |
6. | JELENA BARAĆ | Začini mediteranske prehrane |
1. | MARIJA OKLOPČIĆ | Bob- nekad zaboravljena hrana, danas luksuz |
2. | MARIJA OKLOPČIĆ | Sve tajne raznih vrsta riže |
3. | MARIJA OKLOPČIĆ | Rogač skromni kralj slatkog |
4. | MARIJA OKLOPČIĆ | Svako jutro jedno jaje |
5. | MARIJA OKLOPČIĆ | Cimet kralj začina |
6. | MARIJA OKLOPČIĆ | Jabuka –kraljica voća |
7. | MARIJA OKLOPČIĆ | Trendovi u prehrani |
8. | MARIJA OKLOPČIĆ | Sitna plava, a tako zdrava |
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | ANDRO BAN | Posluživanje zajutraka (buffer – luksuzni) |
2. | ANDRO BAN | Organizacija posluživanja objeda u luksuznim restoranima po sustavu jelovnika |
3. | ANDRO BAN | Organizacija posluživanje večere u luksuznim restoranima po sustavu jelovnika |
4. | ANDRO BAN | Otvaranje i posluživanje čuvenih kvalitetnih bijelih vina |
5. | ANDRO BAN | Otvaranje i posluživanje čuvenih kvalitetnih crnih vina |
6. | ANDRO BAN | Otvaranje i posluživanje pjenušavih vina |
7. | ANDRO BAN | Otvaranje i posluživanje desertnih i likerskih vina |
8. | ANDRO BAN | Posluživanje crnih vina s talogom i dekantiranje |
9. | ANDRO BAN | Organizacija pružanja usluge u restoranima pansionskog tipa |
10. | ANDRO BAN | Organizacija pružanja usluga u restoranima prolaznog tima (a la carte) |
11. | ANDRO BAN | Jelovnik kao pisano sredstvo ponude |
12. | ANDRO BAN | Posluživanje konzumacija u kavanama |
1. | DARIJO ŽAJA | Menu kao pisano sredstvo ponude |
2. | DARIJO ŽAJA | Pisana sredstva ponude pića i napitaka – posluživanje aperitivnih i dižestivnih vina |
3. | DARIJO ŽAJA | Bezalkoholna pića i njihovo posluživanje |
4. | DARIJO ŽAJA | Suha putna hrana (lunch paket – picnic) |
5. | DARIJO ŽAJA | Posluživanje jednostavnih prigodnih obroka |
6. | DARIJO ŽAJA | Organizacija posluživanja vrtnog primanja (garden party) |
7. | DARIJO ŽAJA | Organizacija posluživanja proširenog cocktail partyja |
8. | DARIJO ŽAJA | Organizacija posluživanja jednostavnog cocktail partyja |
9. | DARIJO ŽAJA | Tehnike rada u baru |
10. | DARIJO ŽAJA | Pripremanje i posluživanje aperitivnih koktela |
11. | DARIJO ŽAJA | Pripremanje i posluživanje dižestivnih koktela |
12. | DARIJO ŽAJA | Pripremanje i posluživanje coblera, flipova, fizza, groga i colinsa |
1. | RAŠELJKA DUKA | Pjenušac, kralj među pićima |
2. | RAŠELJKA DUKA | Voćne rakije, proizvodnja i posluživanje |
3. | RAŠELJKA DUKA | Dalmatinski likeri |
4. | RAŠELJKA DUKA | Sljubljivanje vina s dalmatinskim jelima |
5. | RAŠELJKA DUKA | Rakije od grožđa |
6. | RAŠELJKA DUKA | Povijest i posluživanje Maraschina |
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | ANTE PAPIĆ | Hladna predjela od plodova mora |
2. | ANTE PAPIĆ | Alternativna prehrana (makrobiotika) |
3. | ANTE PAPIĆ | Alternativna prehrana (vegeterijanstvo) |
4. | ANTE PAPIĆ | Jela istarske kuhinje |
5. | ANTE PAPIĆ | Važnost sira u gastronomiji |
6. | ANTE PAPIĆ | Gotova jela od mljevenog mesa |
7. | ANTE PAPIĆ | Jela po narudžbi od govedine |
8. | ANTE PAPIĆ | Autohtona jela otoka Brača |
9. | ANTE PAPIĆ | Jela od mesa prigotovljena na dimu i vatri (grill, barbeque) i prilozi |
10. | ANTE PAPIĆ | Juhe svjetskih kuhinja |
11. | ANTE PAPIĆ | Zaboravljena jela Dalmatinske zagore |
1. | ELENA GRASSI | Tradicionalna jela južne Dalmacije |
2. | ELENA GRASSI | Janjetina i ovčetina u dalmatinskoj kuhinji |
3. | ELENA GRASSI | Grahorice i žitarice kuharstvu |
4. | ELENA GRASSI | Održivost i zero waste pristup u modernoj gastronomiji |
5. | ELENA GRASSI | Topla predjela od povrća |
6. | ELENA GRASSI | Važnost i uloga začina u kuharstvu |
7. | ELENA GRASSI | Francuska kuhinja |
8. | ELENA GRASSI | Japanska kuhinja |
9. | ELENA GRASSI | Dika Marijanović Radica – prva kuharica dalmatinske kuhinje |
10. | ELENA GRASSI | Riža u kuhinji |
1. | CVITA LOLIĆ | Sirove slastice „raw food“. |
2. | CVITA LOLIĆ | Torte klasične i specijalne. |
3. | CVITA LOLIĆ | Uloga šećera i zaslađivača u industiji slastica. |
4. | CVITA LOLIĆ | Tradicionalne dalmatinske slastice. |
5. | CVITA LOLIĆ | Tehnike ukrašavanja i vrste dekoracija. |
6. | CVITA LOLIĆ | Sladoledi, kupovi, šarlote i casata. |
7. | CVITA LOLIĆ | Makrobiotske, dijetalne i veganske slastice. |
8. | CVITA LOLIĆ | Kreme, umaci i nadjevi u slastičarstvu. |
9. | CVITA LOLIĆ | Šećerne otopine, ocakline preljevi i fondan. |
10. | CVITA LOLIĆ | Praline minjoni i indijaneri. |
11. | CVITA LOLIĆ | Individualne slastice-monoporcije. |
12. | CVITA LOLIĆ | Restoranski deserti. |
13. | CVITA LOLIĆ | Slastičarska tijesta. |
14. | CVITA LOLIĆ | Biskvitne smjese. |
15. | CVITA LOLIĆ | Čajna peciva, pite, tartevi i crostate od prhkog tijesta. |
R.B. | IME I PREZIME MENTORA | NAZIV PONUĐENE TEME |
1. | MARIJA OKLOPČIĆ | Priča o kavi |
2. | MARIJA OKLOPČIĆ | Sol života |
3. | MARIJA OKLOPČIĆ | Kokteli i Holywood |
4. | JELENA BARAĆ | Rajčica, crvena i sočna, voće ili povrće |
5. | JELENA BARAĆ | Zaslađivači i zdravlje |
6. | JELENA BARAĆ | Istra za stolom |
7. | JELENA BARAĆ | Sljubljivanje maslinovih ulja i mediteranskih jela |
8. | JELENA BARAĆ | Hrvatski autohtoni prehrambeni proizvodi |
1. | ELENA GRASSI | Jela od pastrve |
2. | ELENA GRASSI | Konzerviranje i fermentacija |
3. | ELENA GRASSI | Tradicionalne dalmatinske tjestenine |
4. | ELENA GRASSI | Korištenje vatre i ugljena u pripremi jela |
5. | ELENA GRASSI | Monekularna kuhinja |
6. | ELENA GRASSI | Jela od svinjetine |
7. | ELENA GRASSI | Prehrana bez glutena |
8. | ELENA GRASSI | Brunch |
1. | KARMELA LELAS | Vegetarijanska jela u dalmatinskoj kuhinji |
2. | KARMELA LELAS | Hrvatska narodna jela kao dio kulturne baštine |
3. | KARMELA LELAS | Jela dalmatinskih otoka |
4. | KARMELA LELAS | Hladna predjela od povrća i voća |
5. | KARMELA LELAS | Topla predjela od domaćeg tijesta |
6. | KARMELA LELAS | Jela slavonske kuhinje |
7. | KARMELA LELAS | Slana jela od lisnatog tijesta |
8. | KARMELA LELAS | Tradicionalni kolači kao turistički suveniri |
9. | KARMELA LELAS | Srdela – hraniteljica mora |
10. | KARMELA LELAS | Salate kao hladna predjela |
11. | KARMELA LELAS | Sol – proizvodnja, pozitivni i negativni učinci |
12. | KARMELA LELAS | Talijanska kuhinja |
13. | KARMELA LELAS | Uloga i važnost mirodija u kuharstvu |
14. | KARMELA LELAS | Jela od žaba i puževa |
Ponuđene teme za završni rad.xlsx______________________________________________________
Rokovi izradbe i obrane Završnog rada 2023.-2024. Tablica maturantiUpute za izradbu Završnog radaZa svaku od navedenih točaka možete preuzeti priloženi dokument koji se nalazi ispod ovog teksta.
Upute za izradbu završnog rada
Predložak Završnog rada (preuzimanje)