U Ministarstvu znanosti i obrazovanja svečano je u utorak potpisan Sporazum o provođenju ispita Školskoga DELF-a u Republici Hrvatskoj,  uoči središnjega Dana frankofonije koji se obilježava 20. ožujka, kao  doprinos Ministarstva znanosti i obrazovanja obilježavanju mjeseca  frankofonije te promociji francuskoga jezika i frankofonskih kultura.
Sporazum su svečano potpisali ministrica znanosti i obrazovanja prof.  dr. sc. Blaženka Divjak, veleposlanik Francuske Republike u Hrvatskoj  Nj. E. Philippe Meunier te ravnatelj Francuskoga instituta gosp.  Guillaume Colin.
Potpisivanjem Sporazuma ugovorno se uređuje uvođenje međunarodno  priznate diplome o znanju francuskoga jezika – DELF (Diplôme d’Études  en Langue Française), službene diplome francuskoga Ministarstva  obrazovanja u njezinoj školskoj inačici, koja omogućuje službeno  priznavanje razine francuskoga jezika, a priznata je u cijelome svijetu.
Kako se u našoj školi Školski DELF provodi već dugi niz godina,    potpisivanju Sporazuma nazočio je ravnatelj Ivo Bilić.