Turističko–ugostiteljska škola, Split kao Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva sudjeluje kao partner u projektu s Udrugom ŠKMER na Međunarodnom kulinarskom festivalu „Biser mora“. Ovogodišnji „Biser mora“ održava se u Supetru na otoku Braču 08. – 12. travnja 2022. godine.

Projekt je osmišljen kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Osim natjecanja manifestacija uključuje master classove, cooking show-e, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje, okrugle stolove i zabavni program. Do sada je sudjelovalo preko 1000 kuhara iz 30 zemalja i time je manifestacija Biser mora ispunila svoj cilj i postala najveće kuharsko natjecanje na ovom dijelu Mediterana.

 Posjetite nas na FitSplit RCK korneru od subote do ponedjeljka na kojem možete saznati više o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split. U ponedjeljak 11. travnja planirane su radionice promocije zanimanja za učenike osnovnih škola i njihove roditelje te prezentacije za predstavnike ugostitelja i potencijalne korisnike programa cjeloživotnog učenja koje će održati Andrea Bilandžić, voditeljica promocije zanimanja i Ivana Drnasin, voditeljica programa cjeloživotnog učenja/ obrazovanja odraslih.

 Vidimo se na „Biseru mora” 2022.!

Program “Biser mora” 2022.