Drage roditelji, bake i djedovi, staratelji i skrbnici,

U ponedjeljak, 5. rujna 2022. započinje nova nastavna godina te Vam se želim s par rečenica obratiti. Najprije Vas sve želim pozdraviti i zaželjeti dobrodošlicu, posebno roditeljima učenika 1. razreda koji su prvi put kod nas.

Naša škola, Turističko-ugostiteljska škola, Split je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma. Trenutno provodimo dva europska projekta kojima će se unaprijediti izlazne kompetencije učenika, a također će, uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije, biti izgrađena nova škola sa smještajnim objektom (u naravi hotel s četiri zvjezdice) koji će imati 19 soba i 2 restorana te će nam služiti za provođenje praktične nastave i vježbi čime ćemo standard obrazovanja podići na jednu novu razinu koja trenutno ne postoji na našim prostorima.

Sve pretpostavke za početak radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji naše škole u Matoševoj 60 su stvorene, započet će tijekom mjeseca rujna 2022. god. i trajat će 18 mjeseci. Sadašnja zgrada Turističko-ugostiteljske škole se u tom periodu neće moći koristiti te ćemo od prvog radnog dana (ponedjeljak, 5. rujna 2022.) početi koristiti zamjenske prostore u drugim školama u gradu Splitu:

  • u Industrijskoj školi, Split bit će smještena naša smjena (razredi: 1.a (HTT), 1.d (THK), 1.e( KUH), 1.g (KUH/SLA), 1.h (KUH), 2.a (HTT), 2.d (THK), 2.g (KUH/SLA), 2.h (KUH), 3.a (HTT), 3.d (THK), 3.g (KUH/SLA), 3.h (KUH), 4.a (HTT) i 4.d (THK)). Nastava tjelesne i zdravstvene kulture za 1. smjenu će se odvijati u Obrtnoj-tehničkoj školi i bit će planirana prije početka nastave.
  • u Osnovnoj školi Pojišan smjestit ćemo smjenu (razredi 1.b (HTT), 1.c (HTT), 1.f (KON), 1.i (POM KUH/SLA), 2.b (HTT), 2.c (HTT), 2.f (KON), 2.i (POM KUH/SLA/POM KON), 3.b (HTT), 3.c (HTT), 3.f (KON), 3.i (POM KUH/SLA/POM KON), 3.j (KUH/KON Dual), 4.b (HTT) i 4.c (HTT)). Nastava tjelesne i zdravstvene kulture će se odvijati u sklopu ostale nastave u dvoranama i terenima OŠ Pojišan.
  • u prostorima Slobodne Dalmacije ćemo namjestiti praktikume za ugostiteljstvo koji će biti spremni do početka listopada.

Znam da uvjeti neće biti kao da smo u svojoj školi, ali spoznaja da ćemo se vratiti u novi prostor s odličnim uvjetima za boravak i rad, olakšati će trenutno školovanje vaše djece. Također vjerujem da boravak u zamjenskim prostorima neće poremetiti postignuća vaše djece, a naši nastavnici će dati sve od sebe kako bi to bilo ostvareno.

Povremeno i po potrebi ću s vama komunicirati na ovakav način, objavama na web stranici škole, također i kroz Vijeće roditelja, a svu redovnu komunikaciju će provoditi razrednici.

Želim vam poručiti da će stručna služba, nastavnici, razrednici i ja kao ravnatelj biti na raspolaganju u rješavanju svih vaših potreba te bih molio da sve eventualne nesporazume i probleme pokušamo komunicirati unutar škole. Svjestan sam da ćemo u ovom procesu naići na niz nepredviđenih teškoća, ali smatram da zajedničkim djelovanjem možemo sve prebroditi. Iskoristit ću prigodu zahvaliti se ravnateljima/cama, zaposlenicima i Školskim odborima škola u kojima ćemo privremeno boraviti što su nas primili u svoje prostore. Vas molim da razgovarate sa svojom djecom o važnosti čuvanja prostora, namještaja, opreme i uređaja koje će koristiti tijekom boravka u zamjenskim školama s pažnjom dobrog gospodara.

Na kraju i Vama želim uspješan početak školske godine 2022./2023. te molim za što tješnju suradnju na zadovoljstvo Vaše djece i svih zaposlenika škole.

 

Ravnatelj:

Ivo Bilić