Drage učenice i učenici,

obraćam vam se na početku nove školske godine 2022./2023. Posebno pozdravljam učenike prvih razreda, a starije molim da mlađima budu uzori u učenju i vladanju.

Naša škola, Turističko-ugostiteljska škola, Split je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma. Provodi dva europska projekta koji će poboljšati izlazne kompetencije učenika, a također će biti izgrađena nova škola sa smještajnim objektom koji će imati 19 soba i 2 restorana te će nam služiti za provođenje praktične nastave i vježbi.

Radovi na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji naše škole u Matoševoj 60 započet će tijekom mjeseca rujna 2022. i trajat će 18 mjeseci. Za to vrijeme koristit ćemo zamjenske prostore: u Industrijskoj školi, Split bit će smještena naša 1. smjena, u osnovnoj školi Pojišan smjestit ćemo 2. smjenu, a u prostorima Slobodne Dalmacije ćemo namjestiti praktikume za ugostiteljstvo koji će biti spremni do početka listopada.

Znam da uvjeti neće biti kao da smo u svojoj školi, ali spoznaja da ćemo se vratiti u novi prostor s odličnim uvjetima za boravak i rad, vjerujem da će olakšati trenutno školovanje. Siguran sam da vas boravak u zamjenskim prostorima neće omesti u vašim postignućima, a nastavnici će dati sve od sebe da vam u tome pomognu, a istovremeno olakšaju „podstanarstvo“. Želim vam poručiti da će vam ravnatelj, stručna služba, nastavnici i razrednici biti na raspolaganju u rješavanju svih vaših potreba. Moramo se zahvaliti ravnateljima/cama i zaposlenicima škola u kojima ćemo privremeno boraviti kao i učenicima s kojima ćete dijeliti njihove klupe. Molim vas čuvajte prostore, namještaj i uređaje koje ćete koristiti čime ćete pokazati zrelost i odgovornost u novoj situaciji.

Na kraju vam želim uspješnu školsku godinu 2022./2023. i ostvarenje svih vaših ciljeva.

Vaš ravnatelj