U sklopu Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva kao ključne aktivnosti prepoznate su: poboljšanje izlaznih kompetencija učenika, podizanje razine stručnosti i kreativnosti strukovnih nastavnika i mentora u gospodarstvu, mogućnosti zapošljavanja u struci ili nastavka obrazovanja na srodnim studijima, a istovremeno uvažavajući promjenjive trendove na tržištu rada. S tim u svezi nastala je i potreba za organizacijom ove trodnevne manifestacije od kojih svaka pojedinačno predstavlja jedan korak prema boljoj i održivoj turističkoj budućnosti našeg grada i naše države, a što smo simbolički pretočili u naziv našeg projekta FitSplit RCK (Future In Tourism).
Prvi dan- Dan otvorenih vrata pod nazivom „Kad narastem bit ću… Chef“ organizirat će se 22.10.2022. na Prokurativama s početkom u 10.00, a u suradnji sa TZ grada Splita u sklopu festivala „Štorije o’ spize“. U sklopu ove manifestacije, kojoj je cilj privući buduće učenike koji bi svoj proces obrazovanja nastavili u sektoru turizma i ugostiteljstva, ali i širu javnost i turiste, učenici naše škole i partnerskih škola će u suradnji sa renomiranim chefovima demonstrirati svoje vještine u pripremi jela i napitaka. Za provođenje ove aktivnosti koristit će se mobilna oprema nabavljena iz Projekta, a planiran je i prigodni zabavni program. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane.
Drugi dan- Dan karijera pod nazivom „Danas mentori…sutra poslodavci“ organizirat će se 24.10. 2022. s početkom u 10:00, a u suradnji sa Gospodarskom komorom SDŽ u multimedijalnoj dvorani Tehnološkog parka Spinit, (A.G. Matoša 56), a namijenjen je prezentacijama poslodavaca- partnera sa prostora SDŽ. Ciljana skupina su učenici završnih razreda naše škole i partnerskih škola kao i polaznici cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih koji po završetku srednjoškolskog obrazovanja izlaze na tržište rada. U sklopu ove manifestacije planiran je i okrugli stol i panel rasprava na kojem će sudjelovati predstavnici lokalne uprave, poslodavaca i posrednika pri zapošljavanju.
Treći dan- Dan obrazovanja pod nazivom „Ključ za pravi odabir studija“ organizirat će se 25.10. 2022. s početkom u 10:00, a u suradnji sa UNIST u multimedijalnoj dvorani Tehnološkog parka Spinit, (A.G. Matoša 56), a namijenjen je prezentacijama visokih učilišta i mogućnostima vertikalne prohodnosti u obrazovanju. Ciljana skupina su učenici završnih razreda naše škole i partnerskih škola kao i polaznici cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih koji imaju namjeru nastaviti obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva. U sklopu manifestacije planirani su okrugli stol i panel rasprava za stručnjake iz područja obrazovanja.