Tijekom ožujka, u 2.b i 2.c razredu, održan je 2. školski turnir igre „Na perun“, pod mentorstvom psihologinje Nataše Stefanovski, u sklopu javnozdravstvenog projekta „Oko stola“ koji se provodi u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo (Službom za mentalno zdravlje).
Pobjednici školskoga turnira Karlo Spaija i Ivan Šarić (2.c) te Iva Lukić i Kristijan Bužančić (2.b), 28. travnja 2023., sudjelovali su na 2. međuškolskom turniru, u pratnji pedagoga Dina Dujmovića. Domaćin turnira je bila srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj.
Cilj ovoga projekta je zaštita i unaprjeđenje mentalnoga zdravlja mladih te osvještavanje prehrambenih navika, emocionalnih stanja i njihove povezanosti kod adolescenata kroz društvenu igru odnosno proaktivno učenje. Ciljna skupina su djeca i mladi na području Splitsko-dalmatinske županije.
Učenici su kroz sudjelovanje u ovome projektu imali priliku steći nova znanja i iskustva, ali i zabaviti se uz edukativnu igru te kušati zdrave i ukusne obroke koje su im pripremili njihovi vršnjaci. Kako nam je bilo možete vidjeti na slikama u prilogu!