Terenska nastava započela je vožnjom autobusom do Vodica u trajanju od oko sat i trideset minuta. Po dolasku je organiziran doručak u hotelu “Zora” Primošten s raznovrsnom ponudom slanih i slatkih jela.

Nakon doručka održana je prezentacija o vinima. Predstavljena su dva vina – Babić i Malvazija istarska – uz objašnjenje njihovih osnovnih karakteristika, podrijetla i načina proizvodnje.

Nakon kraće pauze uslijedio je odlazak prema Vinariji Birin, gdje je predstavljena obiteljska tradicija proizvodnje vina i proces stvaranja vina namijenjenih domaćem i stranom tržištu.

Posjećena kušaonica je uređena u rustikalnom stilu, u kojoj smo imali priliku  degustirati triju vina: Debit, Maraština i Babić. Obišli smo i podrume vinarije, gdje su prikazane bačve i boce vina koje odležavaju i sazrijevaju prije posluživanja i prodaje.

U kušaonici su poslužene plate s domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova – suhomesnati proizvodi, sirevi, masline i kruh. Nakon posjeta vinariji obišli smo Šibenik i posjetili Tvrđavu sv. Mihovila. Nakon obilaska tvrđave prošetali smo gradom u trajanju od oko sat i pol te kratko slobodno vrijeme. Na kraju je uslijedio povratak u Split.

                                                                                             Dora Marić, 3.a