Koordinator za Erasmus+ projekte: Andrija Krištić, prof. , realizirao je pripremni posjet u Sevilli, Španjolska u sklopu projekta Erasmus+ za 2023. godinu, Ključna aktivnost 1 u područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji se vodi pod brojem:

No: 2023-1-HR01-KA121-VET-000143382.

 

Svrha pripremnog posjeta bila je upoznati kapacitete, sadržaj i način rada našeg novog partnera u projektu mobilnosti, Euromind na čelu s voditeljicom naše grupekoordinatoricom Pilar Ojeda. Pripremni posjet aktivnost je kojom se želi doprinijeti boljoj pripremi i provedbi projektnih aktivnosti, ali i dodatno se bolje pripremiti za sudjelovanje učenika na mobilnosti.

Pripremni posjet je realiziran u Sevilli, Španjolska od 27. svibnja do 29. svibnja 2024. Prilikom posjeta parnterima iz Euromind agencije obavile su se sve važne pripreme za mobilnost učenika kao i pregled smještajnog kapaciteta ”Nervion residence Seville” u kojima će naši učenici boraviti za vrijeme trajanja mobilnosti. Jednako tako su se obavili važni razgovori i dogovori radi što bolje pripreme učenika za mobilnost sa predstavnicima Euromind-a ali i sa mentorima na radnim mjestima koji će se brinuti da učenici ostvare planirane aktivnosti i da izvršavaju svoje obveze sukladno ugovoru o stručnom usavršavanju. Učenici Turističko ugostiteljske škole Split će od 21. lipnja 2024. do 5. srpnja 2024. boraviti na Erasmus+ mobilnosti u Sevilli, Španjolska.

Iskustvo stečeno u pripremnom posjetu pokazala su veliku važnost pripremnih posjeta i sastanaka uživo s našim partnerima jer uvelike doprinose kvalitetnijoj pripremi, ali i provedbi same mobilnosti. U prilogu ove objave se nalazi radni program pripremnog sastanka kao i certifikat potvrde sudjelovanja na pripremnom posjetu.

 

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Koordinator projekta: Andrija Krištić, prof.