U sklopu terenske nastave učenici 1. b i c razreda, u pratnji nastavnica Sanje Vidan Tešija i Ivane Drnasin, posjetili su Grand Gourmet. To je međunarodni festival koji se u Hotelu Amphora, Split održavao od 13.-15. studenog 2024. u organizaciji Udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija ŠKMER. 

U četvrtak, 14. studenog 2024. prisustvovali su panel raspravi pod nazivom “Advent u funkciji gastro predstavljanja i brendiranja destinacije” na kojoj su svoja iskustva i ideje iznijeli Karin Mimica, direktorica ureda pri Udruzi “Hrvatskih restoratera” i voditeljica projekta ‘100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti’, ujedno nositeljica nagrade ‘Simply the Best’ Udruženja hrvatskih turističkih agencija (UHPA) i magazina Way to Croatia;  pročelnica splitske Službe za razvoj grada Antonija Eremut Erceg; dogradonačelnica Makarske Antonija Radić Brkan, jedna od inicijatorica  Adventa u Zagrebu i Filip Trezner, direktor tvrtke “Izvan fokusa” koja organizira brojne manifestacije, uključujući Advent u Karlovcu. Svi sudionici panel rasprave složili su se   zašto je nužna originalnost u borbi s gradovima koji su izdvojili  velike svote novca kako bi postali konkurentni. Smatraju da je  potrebno  razlikovati se od drugih i pronaći vlastite adute. U cijeloj priči nezaobilaznu ulogu ima gastronomija, a sam proces brendiranja je dugotrajan.

Osim prisustvovanja panel raspravi, učenici su zajedno sa osobljem recepcije obišli Hotel Amphora. Upoznali se sa organizacijom rada hotela, uslugama koje hotel nudi kroz svoje poslovanje te obišli glavne i sporedne prostorije hotela. 

Za kraj posjete osvježili su se slasticama i sokovima izlagača Grand Gourmet-a.