U sklopu projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i
ugostiteljstva Split”, a u organizaciji Srednje škole Braća Radić Kaštel Štafilić-Nehaj,
održana je osma od planiranih dvanaest edukacija za učenike i nastavnike. Edukacija
na temu Tehnologija proizvodnje pršuta održala se u prostorijama pršutane Mrki u
Pakovom Selu 06.03.2023. pod stručnim vodstvom gospodina Mirana Pelivana,
prehrambenim tehnologom pršutane.

Cilj edukacije:
– upoznavanje s autohtonim dalmatinskim delicijama: pršut, panceta,
pečenica, kobasica i buđola
– upoznavanje sa specifičnom proizvodnjom drniškog pršuta
– stjecanje znanja o obradi i soljenju drniškog pršuta
– stjecanje znanja o dimljenju i sušenju drniškog pršuta
– stjecanje znanja o zrenju drniškog pršuta
Edukaciji su prisustvovali učenici i nastavnici Turističko-ugostiteljske škole Split.
http://ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr/projekti/rck

E5.6-Edukacija br.8 pod nazivom Tehnologija proizvodnje pršuta 06.03.2023.