Od 20.lipnja do 6. srpnja 2024.godine u predivnom španjolskom gradu Sevilli je održana mobilnost u sklopu projekta Erasmus pod brojem No: 2023-1-HRO1-KA121-VET000143382. Cilj mobilnosti bio je unapređenje stručnih kompetencija učenika kroz sudjelovanje u projektima mobilnosti kako bi poboljšali svoju zapošljivost i doprinijeli internacionalizaciji strukovnog obrazovanja.

12 učenica/ka u pratnji 2 nastavnice su boravili u smještaju naše nove partnerske organizacije Euromind.

Tijekom trajanja projekta na praktičnoj nastavi učenici su stekli nova iskustva, znanja i vještine pripreme i posluživanja jela te znanja i vještine promicanja turističke ponude tijekom rada na recepciji u hotelima u Sevilli. Upoznali su se s različitim kulturnim i povijesnim aspektima. Učenici su svojim trudom, radom i zalaganjem ostavili odličan dojam, pokazali su samostalnost i odgovornost u radu, tako da su njihovi mentori bili jako zadovoljni što je rezultiralo izvrsnim evaluacijskim ocjenama.

Rad u međunarodnom okruženju je pridonio njihovoj prilagodljivosti i sposobnosti rada u timu.

Imali su priliku i usavršavati svoju komunikaciju na stranom jeziku što je dodatno obogatilo njihovo profesionalno iskustvo. Uživali su u srdačnoj atmosferi i ljepotama ovog bajkovitog grada.

Slobodni dani su bili predviđeni za posjeti gradovima Cordoba i Cadiz.

U Cordobi su posjetili poznatu Mezquitu, prekrasnu đamiju – katedralu koja svjedoči o bogatoj povijesti grada. Kroz šetnje uskim uličicama židovske četvrti uživali su u tradicionalnoj arhitekturi i šarenim dvorištima.

U Cadizu su imali priliku istražiti lokalne tržnice, restorane i isprobati autentična andaluzijska jela poput salmoreja i tortillasa. Poseban upečatljiv dojam ostavio je posjet katedrali i pogled s 54m visokog zvonika na predivne plaže i šarmantni grad Cadiz.

Ovi izleti su obogatili njihovo ukupno iskustvo omogućivši dublje razumijevanje španjolske kulture i običaja.

U slobodno vrijeme su posjetili značajna mjesta i znamenitosti Seville kao što je: Katedrala u Sevilli (nekadašnja đamija), minaret Giralda koji je pretvoren u zvonik, Torre del Oro – Zlatni toranj, Las Setas, Alcazar – stara gradska maurska palača, Sveučilište u Sevilli – nekada prva tvornica duhana u Europi, Španjolski trg u parku Marie Luise i još neke po vlastitom izboru.

Učenici su na povratku u Split ponijeli jako pozitivna iskustva i zahvalni su na pruženoj prilici i svemu što su naučili tijekom ovog nezaboravnog putovanja. Učenici koji su sudjelovali u projektu su: Nika Mitrović (2.g), Gabriela Sučić (2.g), Ante Lučić (2.h), Tijana Franić (2.d), Oriana Pijuk (3.c), Mare Martić (3.c), Leona Milković (3.c), Ivan Terzić (2.f), Mirko Jurić (2.f), Zvonimir Šuto (2.e), Marta Mrkonjić (3.b) i Paula Špika (3.b).

Nastavnice u pratnji: Jelena Barać i Mirela Klarić.

Kordinator projekta : Andrija Krištić

Kako im je bilo na mobilnosti pogledajte u galeriji slika i na stranicama naših društvenih mreža.

Galerija slika