U Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu održano je školsko natjecanje iz kuharstva, na kojem su snage odmjerili učenici drugog i trećeg razreda. Učenici su pokazali svoje vještine pripremajući glavno jelo od piletine s prilogom, a natjecanje je donijelo mnogo uzbuđenja i kreativnih jela.
Stručni žiri, sastavljen od profesora kuharstva i ocjenjivao je jela prema kriterijima poput higijene, okusa, prezentacije, tehnike pripreme i kreativnosti u odabiru priloga. Konkurencija je bila iznimno jaka, a učenici su pokazali zavidan nivo kulinarskog umijeća.
U kategoriji trećih razreda titulu najboljeg kuhara osvojio je Ivan Dujmović 3.g razreda, koji je svojim jelom oduševio žiri. Drugo mjesto pripalo je Roku Janežiću iz 3.g, dok je treće mjesto zauzeo Vid Marović iz 3.h razreda. Njihova jela istaknula su se besprijekornom pripremom i skladom okusa.
Kod drugog razreda najuspješniji je bio Lovre Čikeš iz 2.h razreda, dok je drugo mjesto osvojio Antonio Pavičić iz 2.e razreda. Treće mjesto pripalo je Marinu Tarli također iz 2.h razreda. Ovi mladi talenti pokazali su veliku strast prema kuhanju te su svojim jelima dokazali da budućnost gastronomije ima sjajnu perspektivu.
Natjecanje je završeno svečanom dodjelom priznanja, a nastavnici su izrazili ponos zbog truda i zalaganja svojih učenika. Želimo istaknuti kako je cilj ovakvih događanja poticanje učenika na usavršavanje kulinarskih vještina te priprema za buduća natjecanja na regionalnoj i nacionalnoj razini.
Atmosfera je bila ispunjena timskim duhom, kreativnošću i ljubavlju prema kuhanju, a učenici su još jednom dokazali da škola ima iznimno talentirane učenike spremne za velika postignuća.
Ocjenjivaci: Ronald Topalović, Ante Papić i Lorenzo Pervan
Koordinator:
Karmela Lelas
Učenici mogu pogledati svoje rezultate u priloženoj tablici:
kuhari – tablica bodova