Projektni tjedan 4.-8. travnja 2022. iz tematskog područja Ekologije, prehrane i održivosti, a pod nazivom Svako jutro jedno ….. odradili su učenici 1. g razreda sa predmetnima nastavnicima Marijom Oklopčić, Melitom Luetić, Marom Rozitom Tahirbegović i Lorencom Pervanom.
Cilj projekta bio je informirati i osvijestiti učenike o osnovnim oblicima ekološkog i konvencionalnog uzgoja na primjeru proizvodnje jaja, upoznati se sa građom i nutritivnim vrijednostima jaja kao visokovrijedne prehrambene namirnice, vrstama jaja i načinima skladištenja, najpoznatijim jelima i slasticama od jaja te u preduskrsno vrijeme otkriti što predstavljaju boje kojima bojimo pisanice i zašto je baš jaje simbol Uskrsa.
Učenici su aktivno sudjelovali u traženju informacija, samostalno su izrađivali informativne plakate te su pripremali i fotografirali jela i slastice.
Tekstove i slike iz svih faza projekta pogledajte u prilozima.