TERENSKA NASTAVA

POSJET MESNICI, RIBARNICI I TRŽNICI

18.9.2024, Split

Učenici, 3.H razreda kuhari, grupa A i B, u pratnji nastavnica Karmele Lelas i Elene Grassi obišli su; tržnicu, mesnice i ribarnicu
Imali su zadatak prepoznati i zapisati cijene dnevne ponude povrća, voća, gljiva, žitarica, začina, mirodija, mesa, suhomesnatih proizvoda, riba, rakova, školjki i glavonožaca. Na temelju zapisanih cijena trebali su osmisliti jedno
hladno predjelo, juhu, glavno jelo i desert te izračunati njihovu prodajnu cijenu.
Terenaka nastava je povezana s nastavnom cjelinom – Administrativno računski poslovi( sastavljanje i upotreba normativa jela, izračunavanje prodajne cijene jela)
Učenici će kroz timski rad osmišljena jela pravilno i prema zapisanim normativima, pripremati u kuharskom praktikumu prema operativnom planu i programu.